Doua mituri care ne pot pune viata in pericol, din nefericire!

By on April 3, 2018
mituri sau realitate

Astazi vom discuta despre doua mituri si modul in care faptul ca alegem sa credem in ele ne poate afecta viata. Inca din copilarie ne sunt prezentate o serie de mituri.

Unele au menirea doar de a ne speria, de exemplu ca sa ne invete sa ne imbracam corespunzator temperaturii de afara. Iar altele sunt pur si simplu zvonuri transformate in realitate.

Atunci cand alegem daca vom crede sau nu intr-un astfel de mit, trebuie sa stim exact adevarul. Pentru ca, in caz contrar, riscam sa ne punem sanatatea (poate chiar si viata) in pericol.

Exista o legatura intre autism si vaccinare? Mit sau realitate?

O problema reala in tara noastra si la nivel mondial o constituie mitul despre faptul ca vaccinarea ar provoca autism.
Iar de aici s-a iscat o adevarata “miscare”. Mii de mamici decizand ca nu-si mai vaccineaza copilul pentru ca il condamna la o viata cu probleme.

Acest “mit” a aparut in urma cu 20 de ani, cand un gastroenterolog britanic a publicat un studiu fals. In acel articol era facuta o conexiune intre vaccinul impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului si autism.

Din nefericire, asa cum stim, rujeoala este o boala din care se poate muri. Ati observat si voi ca numarul cazurilor de decese in aceste situatii a crescut considerabil.

Cel de-al doilea mit descris in acest articol este cel in legatura cu bolile cardiovasculare si alimentele bogate in grasimi saturate.

In urma acestui studiu care a creat o legatura directa intre inima si grasimi saturate, companiile producatoare de alimente s-au imbogatit considerabil. Cum?

S-a inceput crearea de noi alimente care nu au grasimi, speciale pentru a putea fi consumate de catre cei care nu-si doreau sa se imbolnaveasca. Din pacate, asa cum stim, si acum dupa mai bine de 70 de ani, bolile cardiovasculare raman prima cauza de deces la nivel mondial.

Bolile de inima si grasimile saturate. Mit sau realitate?

La fel ca si in cazul primului mit, studiile nu au mai putut fi refacute si se considera ca ar fi fost false. Toate alimentele procesate fara grasimi au un continut ridicat de zahar (pentru a putea suplini gustul).

Intre zahar si bolile cardiovasculare exista o legatura directa. Asa ca, nu e de mirare ca numarul deceselor a crescut considerabil.

Un alt mit dovedit a fi fals care a reusit sa omoare foarte multi oameni. Aveti mare grija in tot ce alegeti sa credeti. De foarte multe ori, nu tot ceea ce auzim este real.

Orice fel de problema sau intrebare am avea, raspunsul corect ar trebui sa il primim de la un medic specialist. Nu trebuie sa credem tot ceea ce auzim in mediul online, pentru ca nu toate sunt pareri sau opinii reale.

Din dorinta de imbogatire multe companii sunt dispuse sa investeasca sume uriase in diferite studii care sa le sustina produsele. Trebuie sa stiti foarte bine cu ce aveti de-a face. Sa nu credeti orice zvon sau mit.

Intrebati un medic specialist, daca nu aveti incredere in raspunsul lui mai intrebati inca unul. Intr-un final veti gasi raspunsul corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *