Cat de sanatos este sa dormim dupa ce mancam bine?

By on October 31, 2018
insomnia cauze si remedii

In copilarie, somnul de dupa masa principala a zilei era cumva rutina. Cat este de sanatos insa sa dormim dupa o masa copioasa, vom afla in randurile de mai jos.

Ati observat probabil ca de multe ori dupa ce mancam bine, incepe sa se instaleze o stare de somnolenta. In special atunci cand mancam ceva cald, gatit.

De regula, atunci cand mancam o facem prea repede. Sunt putini cei care sunt intr-adevar constienti de importanta mestecatului bine si a mancatului incet.

Ar trebui sa ne bucuram de fiecare inghititura, sa invatam sa savuram mancarea.

Cu cat vom manca mai incet, cu atat stomacul va avea timp suficient sa-i transmita creierului semnalul ca este satul.

Si in acest fel, vom manca exact cat are nevoie organismul nostru. Nici mai mult, nici mai putin.

Este sanatos sa dormim dupa ce mancam?

Mancarea gatita este de obicei mai greu de digerat. Iar atunci cand mancam si repede si este si calda mancarea, organismul nostru va fi dat peste cap.

Pe langa ca trebuie sa depuna efort ca sa digere mancarea, mai trebuie sa depuna efort si sa regleze temperatura corpului.

Intreaga energie va fi focusata in procesul de digestie, iar in acest fel apare moleseala si somnolenta dupa mesele calde.

Cu toate ca organismul nostru, sleit de energie, ne va “indemna” spre un “pui de somn”, incercati sa rezistati tentatiei.

Nu este indicat sa dormim in acest moment pentru ca vom depune caloriile consumate. Asta nu inseamna ca dupa o astfel de masa trebuie sa incepem sa facem miscare.

Este recomandat sa ne plimbam. Fie ca este o plimbare lejera in jurul casei sau pe strazile din cartier, fie una in parc.

Orice ne dorim sa facem. Nu efort prelungit si nici intens, doar atat incat corpul nostru sa poata digera mancarea si sa foloseasca energia obtinuta pentru a functiona, nu pentru a stoca depozite de grasime.

Ce ar trebui sa mai stim?

Puteti incerca ca dupa o masa calda sa optati pentru o salata din verdeturi sau legume, cu lamaie, acestea ne vor ajuta sa ne imbunatatim digestia. Aportul ridicat de fibre ne vor curata stomacul si intestinele.

Daca vom consuma alimente reci, crude, atunci corpul nostru nu va intra in starea de somnolenta, chiar si dupa o masa copioasa.

Pentru ca acest gen de mancare ne aduce foarte multa energie, direct, nu e la fel ca si in cazul mancarii gatite cand corpul nostru trebuie sa proceseze mancarea pentru a obtine energie.

Multe diete si regimuri alimentare recomanda sa adoptam o astfel de alimentatie. Orientata spre un procent cat mai ridicat de mancare naturala, care nu este prelucrata termic.

Dar nu foarte multa lume este dispusa sa aleaga un astfel de stil de viata.

Puteti gasi un echilibru, intre mancarea gatita si cea in stare cruda. Incercati sa faceti astfel incat tot ceea ce mancati sa va ajute organismul.

Regula de aur este sa nu va fortati. Orice alegeti, faceti astfel incat sa nu fie o tortura pentru psihicul si mai ales fizicul vostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *