Urmand Dieta cu peste slabim rapid si sanatos

By on December 4, 2013

Trebuie sa tinem cont de faptul ca iarna ne “bate” la usa, mai exact de tot ce reprezinta acest sezon rece pentru corpul nostru. Pe langa faptul ca frigul de afara reuseste sa ne “sensibilizeze” sistemul imunitar si fara sa vrem ne punem in pericol pielea si sanatatea, in aceasta perioada reusim si sa dobandim cateva kilograme in plus.

Tendinta de a consuma alimente mai grase in aceasta perioada rece este “ajutata” de faptul ca sarbatorile de iarna, pentru noi romanii, inseamna si numeroase mancaruri grele. Si astfel prajiturile ajung sa fie “mancarea principala”, carnatii si sarmalutele “desertul”, iar grasimile nesanatoase “gustarea”.

Din pacate nu doar faptul ca dobandim cateva kilograme in plus va reprezenta adevarata problema pentru noi, ci faptul ca ne punem sanatatea in pericol din cauza numeroaselor grasimi nesanatoase si mancaruri grele pe care le consumam.

Nu contest faptul ca bucataria traditionala romaneasca este extrem de gustoasa, trebuie insa sa stim sa mancam in limita “bunului simt”, sa nu facem excese culinare si sa incercam sa facem cat mai multa miscare dupa o astfel de masa copioasa.

Pentru a ne imbunatati starea generala de sanatate si pentru a scapa intr-o maniera rapida de cateva kilograme, putem incerca incepand de astazi Dieta cu peste.

Urmand acest regim alimentar putem sa atingem silueta dorita, simplu si eficient, fara sa ne infometam sau sa ne imbolnavim inutil. Vom slabi in doar o saptamana pana la 4 kilograme, trebuie doar sa urmam cu atentie recomandarile dietei si sa nu facem exceptii.

Cu totii am auzit de acizii grasi esentiali Omega-3 si de rolul acestora in buna functionare a organismului, iar carnea de peste se claseaza in topul celor mai bune surse de astfel de acizi. In acest fel persoanele care consuma carne de peste in mod regulat vor observa ca au o stare generala de sanatate net superioara celor care nu consuma cu regularitate acest tip de carne.

Nu doar acizii grasi Omega-3 se regasesc in carnea de peste, ci si numeroase substante nutritive, cum ar fi: vitaminele A, D si E, seleniul, iodul, fluorul, fosforul (circa 200 mg la 100 g de peste).

Consumul carnii de peste contribuie la: curatarea vaselor de sange, imbunatatirea circulatiei sanguine, protejarea inimii impotriva bolilor cardiovasculare, scaderea nivelului colesterolului, dar si la intarirea sistemului imunitar.

Pe langa toate aceste beneficii aduse sanatatii, carnea de peste ajuta si la eliminarea kilogramelor nedorite avand un aport caloric extrem de scazut si unul proteic foarte ridicat. In comparatie cu alte tipuri de carne cea de peste are cele mai putine calorii, iar numarul ridicat de substante nutritive (adica proteine de inalta calitate – peste 10%) ajuta la hranirea si marirea masei musculare, dar si la topirea stratului adipos.

Nu trebuie decat sa includeti in alimentatia zilnica carnea de peste (asemanator Dietei japoneze) si veti observa rezultate spectaculoase, atat din punct de vedere al sanatatii, cat si al siluetei (chiar si daca nu urmati un anumit regim alimentar).

Persoanele care incep sa urmeze Dieta cu peste trebuie sa stie ca pot consuma orice tip de carne de peste: pastrav, somon, macrou obisnuit, crap, cod, creveti, hering, scrumbie, sardine, etc. Pentru rezultate mai bune puteti opta pentru pestele care nu este foarte gras, cum ar fi: tonul, pastravul, salaul, etc.

Extrem de importanta este modalitatea de gatire a pestelui, aceasta trebuie sa fie cat mai sanatoasa si naturala. Incercati sa consumati pestele fiert, facut la abur, pe gratar, la cuptor sau marinat, niciodata nu trebuie sa consumati pestele prajit in ulei sau conservele in ulei (in acest fel consumati calorii suplimentare de care nu aveti nevoie)!

Puteti opta pentru orice tip de garnitura la carnea de peste, insa incercati sa optati pentru garniturile bogate in vitamine, minerale si fibre deoarece acestea va vor ajuta sa slabiti sanatos (cum ar fi: sparanghel, orez brun, broccoli, fasole verde, cartofi copti).

Procesul de slabire va fi accelerat daca va hidratati corect in fiecare zi, nu uitati ca trebuie sa consumati minim 2 litri de apa (aceasta va va: stimula digestia, arde grasimile si detoxifia organismul)! Ceaiurile neindulcite, sucurile naturale facute acasa din fructe sau legume, pot reprezenta si ele lichide permise in perioada acestui regim alimentar si, de ce nu, chiar si dupa finalizarea acestuia.

Exercitiile fizice va vor ajuta sa va tonifiati musculatura si sa eliminati mai rapid grasimea, asadar incercati sa faceti cat mai multa miscare (chiar si exercitii fizice moderate) pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Dieta cu peste trebuie urmata timp de 7 zile, perioada in care trebuie sa renuntati la celelalte tipuri de carne si sa consumati doar carne de peste. De asemenea trebuie sa renuntati si la: mancarurile de tip fast-food, produsele de patiserie, alimentele bogate in grasimi saturate (acele grasimi “rele”), margarina, dulciuri si zahar.

Nu trebuie sa urmati dieta mai mult de o saptamana, iar dupa aceasta perioada trebuie sa faceti o pauza de cel putin 2 saptamani, perioada in care veti avea o alimentatie normala, echilibrata si moderata.

Atentie!

anumite specii de peste au un continut ridicat de mercur, un metal pe care il regasim cu usurinta in natura insa care daca este consumat in cantitati mari ne poate pune sanatatea in pericol. Incercati sa evitati consumul des a speciilor de peste care contin foarte mult mercur, cum ar fi: macroul regal, pestele-spada si tilefish.

Exemplu de meniu pentru o saptamana urmand Dieta cu peste

meniu dieta cu peste

Prima zi

Mic dejun: 2 felii de paine (neagra), o cana de sana si o cafea sau un ceai.
Gustare: un mar.
Pranz: 200 grame de peste (file cod, gratar sau cuptor) si o salata de andive cu rosii.
Gustare: o cana de lapte batut.
Cina: o salata mixta (formata din: ardei, andive, mozzarella, iaurt).

Ziua a doua

Mic dejun: un iaurt natural (degresat) cu cereale si o cafea sau un ceai.
Gustare: o portocala.
Pranz: 200 grame de peste (gratar sau cuptor) si o salata de castraveti.
Gustare: un mar.
Cina: 250 grame de branza de vaci, un ou si cateva rosii.

Ziua a treia

Mic dejun: o felie de paine prajita cu unt, o rosie si o cafea sau un ceai.
Gustare: o cana de lapte batut.
Pranz: 200 grame de ton cu cartofi natur.
Gustare: o para.
Cina: o salata mixta (formata din: ardei gras, rosii, masline nesarate, mozzarella).

Ziua a patra

Mic dejun: o chifla (graham) cu cascaval, o rosie si o cafea sau un ceai.
Gustare: un mar.
Pranz: 200 grame de peste (cuptor sau gratar) si o salata de morcovi cu telina.
Gustare: o cana de lapte batut.
Cina: 250 grame de branza de vaci, un ou si cateva rosii.

Ziua a cincea

Mic dejun: 2 felii de paine (neagra), o cana de sana si ceai sau cafea.
Gustare: o cana de lapte batut.
Pranz: 200 grame de peste (cuptor sau gratar), o salata orientala.
Gustare: un mar.
Cina: o supa de legume cu crutoane si o salata de cruditati.

Ziua a sasea

Mic dejun: o felie de paine (prajita), un ou fiert si cafea sau ceai.
Gustare: o para.
Pranz: 200 grame de cod (gratar) si o salata de castraveti.
Gustare: o cana de lapte batut.
Cina: 250 grame de branza de vaci, un ou si cateva rosii.

Ziua a saptea

Mic dejun: un iaurt degresat cu cereale, un fruct si un ceai sau o cafea.
Gustare: un mar.
Pranz: 200 grame peste (fiert sau gratar) si 2 cartofi natur.
Gustare: o cana de lapte batut.
Cina: o salata mixta (formata din: rosii, masline nesarate, andive) si un ou.

 

Recomandari:

– gustarea este optionala, daca nu simtiti nevoia sa mancati puteti sari peste aceasta.
– ceaiul si cafeaua se recomanda a fi consumate fara zahar, puteti opta pentru un indulcitor artificial daca considerati ca nu le puteti consuma neindulcite.
– incercati sa consumati doar peste proaspat si cat mai slab.
– alegeti ca lactatele consumate sa aiba un continut cat mai mic de grasimi.
– cand preparati salatele puteti folosi ulei de masline, insa niciodata ulei de floarea soarelui.
– cereti sfatul unui medic de specialitate care va cunoaste istoricul medical inainte de a urma aceasta dieta.

TOP SUPLIMENTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *