Tu stii ce secret ascund ochii tai? Culoarea ochilor ne influenteaza viata!

By on June 8, 2018
ochii culoarea influenteaza

“Ochii sunt oglinda sufletului”.

Uneori ochii sunt “capabili” sa ne “spuna” mai multe despre predispozitia noastra spre anumite boli.

In cazul in care nu stiati asta, culoarea ochilor nu este doar un “moft”. In corpul nostru se intampla anumite procese si vom dobandi predispozitii spre anumite afectiuni.

Daca ramaneti alaturi de mine, in randurile de mai jos vom afla ce fel de boli putem face si cat de rezistenti vom fi, in functie doar de culoarea ochilor.

Ochii albastri versus ochii caprui

Culoarea albastra a ochilor este destul de rara. Ochii caprui sunt cei mai des intalniti. Vom afla in continuare ce fel de predispozitii avem, spre diferite afectiuni, in functie de culoarea pe care ochii nostri o au.

Riscam sa ne pierdem mai usor auzul din cauza zgomotelor puternice, daca avem ochii albastri.

Asa cum stim, culoarea caprui a ochilor este data de faptul ca avem mai multa melanina (acel pigment care da culoare pielii, parului si implicit ochilor). Aceasta melanina se regaseste si in urechi, fiind astfel ceva mai protejati de nivelul zgomotelor.

Cei care au ochii albastri si pielea deschisa la culoare au un risc mai mare de a face diabet de tip 1. In comparatie cu cei care au pielea inchisa la culoare.

Chiar si una din cele mai urate boli in randul femeilor, endometrioza profund infiltrata, poate fi influentata de culoarea ochilor. Din nou, cele care au ochii deschisi la culoare, albastri, sunt cele care au un risc ridicat de a avea aceasta boala.

Tot din categoria culoarea ochilor la femei. Ochii mai inchisi la culoare sunt mai sensibili la durere, ca sa zic asa.

Studiile au scos in evidenta faptul ca toleranta la durere in cadrul femeilor care nasc este mai mare daca culoarea ochilor este deschisa. La fel se intampla si in cazul depresiilor cauzate de aceste dureri din timpul nasterii.

Cum ne influenteaza culoarea ochilor viata?

Vitiligo este acea boala care ne decoloreaza pielea pe anumite portiuni din corp. Genele care dau culoarea ochilor ar scadea riscul de a avea aceasta afectiune. Asa ca, oamenii cu ochii albastri au mai putine sanse de a face vitiligo.

Riscul de cataracta este mai ridicat in cazul celor care au ochii caprui. In schimb, cei cu ochi caprui au posibilitatea sa fie mai buni sportivi, datorita vitezei de reactie. Cei cu ochi albastri obtin mai bune rezultate la sporturi precum golf, cele care necesita control.

Cancerul la ochi numit melanom uveal, apare mai rar in cazul oamenilor cu ochii inchisi la culoare. Este totusi o forma rara de cancer, asa ca nu avem motive de ingrijorare in acest sens.

Cu toate ca nu este foarte clar in ce masura afecteaza, predispozitia spre dependenta de alcool este ceva mai mare in cazul celor cu ochi albastri.

Nu este o regula generala, dar conform studiilor, culoarea ochilor chiar ne influenteaza modul in care ne traim viata.

Daca stim tot ceea ce riscam, putem fi ceva mai atenti la stilul de viata pe care-l avem. Cu toate ca nu putem sa ne schimbam culoarea ochilor, putem sa fim atenti la modul in care ne traim viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *