Tu stii care e mesajul de sanatate trimis de buzele tale?

By on April 16, 2018
buze buzele

Buzele nu au glande sudoripare, motiv pentru care pielea nu va fi hidratata natural. Fiind foarte subtire acest strat de piele, la orice schimbare din corpul nostru sau a factorilor din exterior, riscam sa avem buze uscate si apoi crapate.

De cele mai multe ori aceasta situatie apare atunci cand se schimba temperatura brusc, cand bate vantul, dar si atunci cand nu ne hidratam corespunzator.

Uneori insa, sunt si probleme de sanatate reale care pot determina acest fenomen. Asa ca, trebuie sa stim daca avem o problema reala de sanatate sau daca, pur si simplu, este ceva trecator.

La fel ca si-n cazul oricarei afectiuni, trebuie sa stim de cat timp avem aceasta problema. Adica daca persista.

Care sunt bolile sau problemele de sanatate care pot influenta buzele uscate si crapate?

Vitaminele A, B, B2, C si E sunt “responsabile” cu hidratarea si fermitatea pielii. Daca cumva nu ai suficient din aceste vitamine in corp, pielea va avea un aspect mai putin placut, iar buzele vor fi implicit si ele afectate. Asa ca, aceste carente se pot reflecta direct in aspectul buzelor tale.

Infectiile micotice contribuie si ele la deteriorarea aspectului buzelor. Aceste infectii determina scaderea sistemului imunitar si/sau tratament cu antibiotice.

In cazul unei alergii, provocate de alimentatie, medicamente, produse de ingrijire sau factori din mediul inconjurator, poti avea probleme serioase cu buzele. Acestea se inflameaza si trebuie neaparat sa afli care este factorul declansator si sa il elimini.

Bolile autoimune si cele congenitale sunt de asemenea responsabile cu uscarea si deteriorarea buzelor. La fel si Boala Crohn.

Ai probleme cu circulatia sangelui? Atunci te poti astepta la buze uscate, crapate si chiar vinetii. De ce? Pentru ca atunci cand sangele nu circula cum trebuie, celulele si pielea nu se oxigeneaza corect.

Sau pot fi implicate urmatoarele probleme de sanatate …

Diabetul zaharat poate provoca o deshidratare severa a corpului si implicit uscarea buzelor. Daca stii ca suferi de aceasta afectiune mergi la un medic, daca nu, fa-ti un set de analize pentru a vedea cum stai cu nivelul glicemiei.

Cel mai de temut si periculos este cancerul de piele. Daca cumva buzele voastre vor sangera fara motiv, veti avea pete albe sau o culoare neuniforma, mergeti de urgenta la un medic. Aceasta forma este foarte periculoasa si nu trebuie amanata vizita la medic.

Trebuie sa incercam sa ne hidratam cat mai des buzele, daca observam ca aspectul acestora incepe sa fie unul neplacut. Asta in cazul in care nu avem vreuna din problemele de sanatate descrise mai sus.

Mierea de albine, aloe vera, uleiurile de masline, ricin, cocos, arbore de ceai, laptisorul de matca. Toate aceste ingrediente naturale ne ajuta foarte mult sa ne hidratam buzele.

Trebuie sa incercati sa consumati suficient de multa apa in fiecare zi, pentru a va hidrata corect.

Aveti mare grija ce fel de balsam de buze sau ruj folositi. Acestea trebuie sa nu fie expirate (neaparat!) si trebuie sa fie facute din ingrediente naturale.

Nu riscati sa folositi produse de infrumusetare de origine dubioasa, pentru ca sunt extrem de periculoase! Ideal ar fi si sa nu folositi produse cosmetice utilizate de alte femei inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *