Tot ce nu stiai despre cafea, la ce trebuie sa ai mare grija!?

By on April 20, 2018
cafea sanatate

Traim intr-o societate in care dependenta de cafea este la ordinea zilei. Oricat de mult ne-ar placea sa renuntam la acest viciu, este destul de greu, deoarece ne ofera energia necesara pentru a rezista activitatilor zilnice.

Cu totii stim ca in cafea se gaseste cofeina, substanta care creeaza dependenta. Dar, pe langa cofeina, gasim si alte substante toxice. Care sunt acestea si de ce ar trebui sa avem mare grija, ramane sa aflam astazi.

Depinde foarte mult ce fel de cafea consumam. De unde provine, cum au fost ingrijite si apoi prelucrate boabele de cafea si nu in ultimul rand, cum a fost depozitata cafeaua.

Toti acesti factori isi pun foarte mult amprenta asupra calitatii cafelei pe care o consumam.

Nu trebuie sa intram in depresie, cafeaua aduce si numeroase avantaje corpului nostru, datorita antioxidantilor puternici. De fapt, cu cat cafeaua va fi mai putin prelucrata, cu atat va fi mai sanatoasa. Adica fara nicio substanta toxica.

Avantajele pe care le aduce cafeaua organismului nostru

Te doare des capul? Ai observat ca multe analgezice au in compozitie cofeina. Cafeaua ajuta la ameliorarea durerilor moderate de cap. Vei scapa de amorteala si vei avea energie intreaga dimineata.

Efectul diuretic ajuta foarte multe persoane dimineata, pentru ca pot sa mearga la toaleta. Daca o vom consuma corect reusim sa stimulam buna functionare a ficatului si sa eliminam toxinele.

Creierul si memoria au de castigat in urma consumului de cafea (poate preveni boala Alzeihmer). Cei care au probleme cu tensiunea arteriala, pot consuma cafea, pentru ca ajuta la restabilirea acesteia. Ar putea preveni sau amelioara diabetul de tip 2.

Exista chiar si cateva boli sau afectiuni care pot fi prevenite. De tipul calculi biliari, boala Parkinson. Chiar si efectul anticancerigen ar fi deja demonstrat. Trebuie doar sa o consumam intr-o stare cat mai pura.

Cu ajutorul cafelei putem chiar si sa ne nuantam parul sau sa ne exfoliem pielea. Probabil nu stiati, dar daca pui zat de cafea peste pasta de dinti reusesti sa ai mai putina placa bacteriana. Ceea ce va duce la mai putine carii si tartru.

Pentru ca mai sus aminteam de faptul ca exista diferite substante toxice in cafea, o sa incerc sa explic ce inseamna asta.

Exista si situatii in care cafeaua pe care o consumam fie nu e de calitate, fie e pregatita sau servita alaturi de alimente toxice. In aceste situatii riscam sa avem mai multe probleme de sanatate, care duc la inflamatii si chiar la boli fatale de tipul cancerului.

Ce fel de cafea ar trebui sa evitam?

In primul rand cafeaua de la tonomat. Cu toate ca o consideram inventia secolului, trebuie neaparat evitata. Este foarte nesanatoasa: contine coloranti, E-uri, cofeina nu e dozata corect. Cu toate ca le gasim “la tot pasul”, trebuie sa nu le alegem!

Uneori ne place sa ne rasfatam cu o cafea cu frisca si tot felul de siropuri. Trebuie insa sa fie ocazional acest rasfat. Aceste ingrediente contin grasimi hidrogenate, coloranti, zahar rafinat, E-uri si alte substante toxice. Nu doar ca silueta va avea de pierdut, ci si sanatatea.

Chiar daca are o aroma mai buna, intensa, cafeaua prajita nu este recomandata (fie ca este boabe, fie ca e macinata).

Ai mare grija si la tipul de lapte pe care il vei folosi in cafea. Ideal ar fi cel semidegresat sau daca aveti intoleranta la lactoza alegeti-l pe cel fara lactoza.

Cafeaua pe stomacul gol este de asemenea extrem de periculoasa. Putand cauza in timp grave probleme de sanatate.

Tineti cont de toate recomandarile de mai sus si nu veti avea probleme. Cafeaua pana la urma poate fi doar un aliment sanatos, daca o consumam cum trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *