Tot ce nu stiai despre bauturile carbogazoase. Evita-le!

By on April 4, 2018
bauturile carbogazoase

Bauturile carbogazoase sunt nelipsite de pe mesele romanilor, mai ales in aceste zile in care urmeaza sa sarbatorim Pastele. Daca in trecut aceste bauturi se consumau ocazional, la diferite evenimente, in prezent avem acces la ele tot timpul anului.

In plus, nu exista categorie sociala care sa nu-si permita sa cumpere aceste sucuri carbogazoase. Din pacate.

Bauturile carbogazoase, la fel de daunatoare ca si tutunul!

La nivel mondial se constientizeaza tot mai mult impactul negativ al acestor bauturi asupra corpului uman. Pe langa coloranti si alte chimicale, adaosul de zahar este cel care aduce un impact negativ asupra sanatatii.

Cu toate ca se incearca limitarea si educarea societatii, procesul este destul de amplu si se desfasoara greoi. Este exact ca si in cazul tutunului. Ani la rand s-a incercat si se incearca inca, constientizarea societatii in ceea ce priveste riscurile generate de fumat.

Companiile producatoare de tigari investesc foarte multi bani in campanii, iar lupta cu acesti “giganti” este greoaie. Dar, nimic nu este imposibil, daca, in timp, societatea invata ce este bun si ce nu pentru sanatate.

Incepand cu anul 2013, in Mexic a fost introdusa taxa pe bauturi carbogazoase. La fel ca si in cazul taxei pentru tutun.

Aceasta taxa pe bauturi indulcite cu zahar a determinat o crestere a preturilor si implicit o scadere a vanzarilor. Categoria targhetata fiind oamenii ceva mai saraci.

In continuare, Statele Unite ale Americii incearca introducerea acestei taxe, pentru a ajuta lupta impotriva obezitatii si a bolilor generate de aceasta.

Dupa cum stim, bauturile carbogazoase indulcite cu zahar sunt extrem de periculoase pentru organism. Anumite celule din corpul nostru imbatranesc mai repede. Sanatatea celulelor albe este afectata, la fel ca si in cazul fumatului.

Renuntarea la alimentele nesanatoase poate fi grea!

Daca vom consuma bauturi carbogazoase care sunt indulcite cu zahar, ne expunem la numeroase boli care ne pot fi fatale. De tipul boli de inima, accidente vasculare cerebrale, diabet zaharat.

O doza de suc are in mod normal 140-170 calorii si circa 40 grame de zahar. Daca vom consuma in fiecare zi o doza de suc, riscam sa imbatranim suplimentar cu aproape 5 ani. Ceea ce e foarte mult.

Chiar si diabetul de tip 2 poate fi influentat de consumul acestor bauturi. Intre obezitate, diabet si bauturi carbogazoase exista o legatura stransa. Asta era deja un fapt cunoscut.

Se pare insa ca si persoanele care nu au probleme cu greutatea corporala, adica cei slabi, pot face diabet daca consuma in exces acest tip de bautura care e si indulcita cu zahar.

Sa nu uitam ca si varsta este un factor important in toata aceasta ecuatie. Asa ca, aveti foarte mare grija. Chiar si istoricul familiei are un mare impact, determinand mostenirea genetica.

Zaharul adaugat in alimente este o reala problema a societatii. Ideal ar fi sa nu consumam mai mult de 100-150 calorii pe zi. Aproape tot ceea ce consumam din mancarea procesata contine zahar foarte mult. Ar trebui sa avem mare grija.

Cu cat vom manca mai sanatos, cu atat vom avea o sansa in plus pentru o viata mai buna. Iar renuntarea la bauturile carbogazoase ar fi un pas important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *