Sfecla rosie: purifica sangele si ne scapa de boli necrutatoare!

By on November 28, 2017
sfecla rosie

Sfecla rosie este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri ca fiind o planta care face minuni pentru organismul nostru. Cu toate acestea, din nefericire, in ultimii ani, tot mai putina lume o consuma cu regularitate.

Pentru ca a venit sezonul rece, sfecla rosie nu ar trebui sa lipseasca din bucataria si camara noastra. Probabil cel mai important aspect, este ca o putem consuma in orice forma. Fie proaspata – cruda (salate), fie sub forma de suc natural, fiarta (piureuri, supe), coapta sau in otet.

Este ideala pentru fiecare persoana, de la mic la mare. Face minuni asupra sanatatii fizice si psihice. Da culoare si gust mancarurilor noastre!

Sfecla rosie este un complex de vitamine si minerale cum rar putem gasi intr-o singura leguma!

Chiar daca pare greu de crezut, sfecla rosie poate sa previna sau chiar sa lupte cu succes impotriva diferitelor tipuri de cancer. Subtiaza sangele si ne ajuta sa ne redobandim sanatatea. Trebuie doar sa invatam sa o includem in alimentatia zilnica.

Ce intra in compozitia sfeclei rosii: hidrati de carbon, lipide, glucide, glucoza, celuloza, fenoli, acizi organici (oxalic, malic, citric, succinic), substante proteice. Vitamine si minerale: vitaminele A, B1, B2, B3, C, K, acid folic, magneziu, fier, cupru, sodiu, sulf, calciu, iod, fosfor, fibre, potasiu.

Fiind o sursa de antioxidanti si nitrati naturali, care stimuleaza eliberarea oxidului nitric (adica imbunatateste circulatia sanguina), sfecla rosie poate fi folosita cu succes pentru purificarea sangelui si bolile aferente.

Pigmentul care da culoarea intensa sfeclei este de fapt un puternic anticancerigen. Astfel sfecla rosie este ideala pentru cancerul de colon, pulmonar si leucemie.

tipuri de sfecla rosie

Bolile care pot fi prevenite si tratate cu un  consum regulat de sfecla rosie

Problemele de piele, infectiile cronice, intestinul inflamat – boli digestive, bolile de ficat. Sunt doar o parte din bolile pe care sfecla rosie le trateaza.

Sa nu uitam ca previne bolile de inima, energizeaza si remineralizeaza organismul, artrita reumatologica, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste respiratia celulelor, oxigeneaza tesuturile (produce noi globule).

In concluzie, boli precum diabetul, hepatita cronica, gastrita hiperacida, cancerul (enzimele si substantele cu proprietati antitumorale), hipertensiunea arteriala, bolile renale, leucemia, anemia, constipatia, problemele oculare, varicele, au ca si medicament principal sfecla rosie.

Ca si efect secundar, nu neaparat ceva rau, puteti observa ca urina are o culoare diferita, spre rosu. Daca ati consumat prea multa sfecla (mai mult de 400 ml), adica in exces, puteti avea stari de greata sau o paralizie temporara a corzilor vocale.

sfecla rosie suc

Trebuie sa aveti grija daca suferiti de urmatoarele boli!

Cu toate ca este o leguma “minune”, sfecla rosie are si contraindicatii. Tocmai pentru ca ofera atat de multe vitamine si minerale, sunt oameni cu diferite afectiuni care nu o pot consuma sau care trebuie sa fie atenti la cantitate.

Persoanele care au diabet trebuie sa fie atente pentru ca sfecla poate fi problematica, are destul de mult zahar. Si cei cu afectiuni ale rinichilor si vezicii biliare trebuie sa fie atenti, pentru ca risca sa faca nisip sau pietre (din cauza oxalatilor care se pot cristaliza).

Daca stiti ca suferiti de aceste afectiuni, cereti sfatul unui medic de specialitate. Acesta este cel care poate sa va recomande daca si cat de multa sfecla rosie aveti voie sa consumati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *