Sfecla rosie ne ajuta sa ne regeneram ficatul. Afla cum!

By on June 5, 2018
sfecla rosie buna pentru ficat

Asa cum bine stim, sunt multe afectiuni cu simptome asemanatoare.

Din acest motiv, atunci cand nu ne simtim bine este indicat sa mergem la un medic specialist. Ca sa aflam exact ce probleme de sanatate avem.

Bolile care afecteaza ficatul sunt destul de “silentioase”. Pentru ca ficatul in sine nu produce dureri si ne dam seama de abia cand boala a avansat.

Tot ceea ce consumam afecteaza in mod direct ficatul. Fiecare aliment, stresul, lipsa odihnei, viciile, poluarea.

Iar ficatul este tocmai organul capabil sa lupte cu tot ce e negativ in viata noastra. Dar, din pacate, are o limita.

Un organ de care trebuie sa avem mare grija, pe tot parcursul vietii!

Ficatul este cel care ne scapa corpul de toxine, cel care ne ajuta sa ardem caloriile.

Cu toate ca acesta se regenereaza, este foarte important sa stim si noi sa avem cat de cat grija. Putem sa fim atenti la ceea ce consumam si sa incercam sa alegem alimente sanatoase.

Oboseala, lipsa poftei de mancare sau greata cauzata de anumite alimente (cele grase de obicei). Apatia, petele sau iritatiile la nivelul pielii. Sunt o parte din semnele care ne arata ca ficatul nostru a obosit si ca ar trebui sa schimbam ceva in stilul nostru de viata.

In prezent exista numeroase modalitati prin care ne putem ajuta ficatul sa functioneze mai bine. Exista medicamente, bauturi, dar si alimente. Alegeti ceea ce considerati ca este bun pentru voi si cereti de fiecare data parerea unui medic de specialitate.

In urma cu cateva luni discutam despre cat de bogata in nutrienti este sfecla rosie. Aceasta leguma este perfecta si daca dorim sa ne ajutam ficatul sa se regenereze.

Dar de ce este atat de importanta sfecla rosie pentru ficat? Ramane sa aflam in continuare!

Este bogata in vitamine, minerale, proteine, fibre si antioxidanti. Exista 2 substante, enzime, glutation peroxidaza (GPx) si glutation -transferaza (GST). Acestea au rolul de a regenera ficatul la nivel celular, adica fiecare celula in parte.

Tot ce am acumulat, la nivel de toxine, ani la rand, se elimina. In plus, daca sunt celule anormale, acestea sunt stopate si “omorate”.

Accelerand metabolismul grasimile acumulate sunt arse mai repede. Si nu doar grasimea abdominala, ci si cea depusa in jurul sau in interiorul ficatului.

Daca nu va place gustul sfeclei rosii nu trebuie sa va faceti griji. Este una din putinele legume care prin gatire (fierbere, cuptor, gratar) nu-si pierde nutrientii.

Invatati sa consumati sfecla rosie cat mai simplu. Nu faceti combinatii complicate si nesanatoase.

Cum putem consuma sfecla rosie?

Cu cat dimensiunea unei sfecle este mai mica, cu atat va contine mai mult zahar. Incercati sa le evitati, pe cat posibil.

Patrunjel, marar, lamaie sau lime, ulei de masline sau orice alt ulei presat la rece, seminte de dovleac, in. Morcov sau hrean ras, frunze de salata.

Sunt cateva ingrediente pe care le puteti folosi atunci cand doriti sa faceti o salata cu sfecla rosie. Fierbeti sau faceti la cuptor sfecla, inlaturati coaja si amestecati cu ingredientele preferate.

Veti obtine o salata pe care o puteti consuma cu incredere atunci cand doriti sa va ajutati ficatul sa functioneze mai bine.

Nu va fie frica sa alegeti sa mancati sanatos. Va ajutati corpul sa functioneze mai bine, veti fi sanatosi, va veti simti bine si veti arata exact cum va doriti.

Stiati ca exista chiar si o Dieta cu sfecla rosie?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *