Pipotele ne ajuta sa slabim sanatos si ieftin. Afla cum!

Cu toate ca sunt gustoase, satioase si extrem de sanatoase, organele de animale nu se consuma in destul de multe familii. Probabil nu sunt cunoscute numeroasele beneficii pe care acestea le aduc sanatatii si, extrem de important, siluetei.
Sunt convinsa ca nu stiati ca prin simplul fapt ca alegem sa consumam organe de animale putem slabi, nu-i asa?!
Haideti sa aflam impreuna ce fel de organe este recomandat sa consumam pentru a avea o silueta de invidiat.
Ce fel de organe de animale trebuie sa alegem?!
Trebuie sa invatam sa trecem peste ideile preconcepute. Trebuie sa invatam sa gatim sanatos tot ceea ce mediul inconjurator ne ofera. Daca mancam diversificat, cu siguranta vom avea doar de castigat.
Dintre organele de animale, pipotele si inimile de pasare sunt cele mai indicate. Acestea pot inlocui cu succes carnea din alimentatia noastra, macar pentru o perioada scurta de timp.
Daca aveti nevoie sa slabiti cateva kilograme, fara sa va infometati, trebuie doar sa alegeti pipotele si inimile de pasare in detrimentul carnii.
Din punct de vedere caloric, aceste organe sunt sarace in calorii, ajungem repede la senzatia de satietate si le putem combina cu salate sau alte alimente sanatoase.
Avantajele pe care le ofera consumul de pipote!
Pipotele contin foarte multi nutrienti si ne ajuta sa ne mentinem frumusetea, sanatatea si longevitatea.
Sunt tratate carentele de vitamine si minerale (magneziu, potasiu, zinc, cupru, etc) si astfel vom putea scapa de kilogramele in exces. Deoarece contin foarte multe proteine, vor accelera metabolismul si vom putea slabi.
Zincul ne va ajuta sa ne mentinem oasele sanatoase (ideal pentru copii), parul si unghiile vor fi intarite. Iar vitaminele A si C ne vor stimula regenerarea celulara (adica pielea va fi elastica si luminoasa).
Sunt ideale pentru femeile care au probleme cu tiroida, pentru ca impiedica dezechilibrele hormonale (continut ridicat de seleniu – care ajuta si la longevitate).
Rata metabolica creste si ea (datorita proteinelor), ceea ce duce la protectie impotriva tumorilor, prevenirea imbatranirii.
Pentru ca enzimele din pipote seamana cu cele umane, sistemul digestiv si cel imunitar vor fi intarite. Continutul ridicat de fier trateaza problemele legate de anemie.
Intoxicatiile alimentare pot fi tratate cu pipote, pentru ca au capacitatea sa atraga toxinele.
Scapam chiar si de pietrele de la rinichi. Pentru asta trebuie sa le spalam bine si sa le uscam. Apoi trebuie sa le consumam sub forma de praf.
Fiind sarace in calorii si oferind satietate pe termen lung, vom putea scapa destul de usor de kilogramele in plus.
Cum trebuie gatite pipotele!
Pot fi gatite in diferite moduri. Trebuie doar sa avem rabdare si sa fim inventivi. Sugestia mea este sa fie gatite prin fierbere sau la cuptor (puteti folosi foarte putin ulei de masline si ierburi aromatice pentru gust).
Daca pasarea a fost tanara, pipotele trebuie fierte circa 40 de minute. In caz contrar trebuie fierte 2 ore, pentru a fi moi.
Puteti consuma si inima de porc sau de vita, insa acestea nu ofera la fel de multe beneficii ca si cele de pasare (pui, curcan).
Ganditi-va ca sunt si accesibile, din punct de vedere financiar. Asa ca, veti slabi si va veti permite sa va puneti si niste bani deoparte.
Mare atentie! Daca ati aflat acum cat de sanatoase sunt organele de pasare, nu inseamna ca trebuie sa faceti exces. Orice exces este nesanatos.
Incercati sa tineti cont de faptul ca pipotele contin destul de mult colesterol. Asa ca, nu trebuie sa fie gatite prin prajire sau servite alaturi de sosuri grase sau alte alimente grele. Daca ai probleme cu colesterolul, incearca sa consumi maxim de 2 ori pe saptamana.