Microbii si bacteriile. Locuri in care nu ne-am astepta sa-i gasim!

By on October 12, 2018
microbii

Microbii si bacteriile sunt daunatoare sanatatii. Este ceva ce stim nu de azi sau de ieri.

Trebuie sa avem mare grija in permanenta inainte de a manca sau inainte de a ne atinge ochii, gura, fata.

Asta nu inseamna ca trebuie sa trecem in cealalta extrema si sa fim speriati de bacterii sau microbi. Trebuie doar sa invatam care sunt obiectele de care trebuie sa ne ferim.

O sa incep sa exclud inca de la inceput interactiunea cu alti oameni sau cu animalele.

Asa cum bine stim, animalele sunt purtatoare de o multime de microbi. La fel ca si oamenii. Mai ales cele de companie, cum ar fi cainii sau pisicile.

Daca mergeti pe strada si intalniti un caine fara stapan, ganditi-va de doua ori inainte de a-l mangaia. Sunt foarte multe boli care se pot lua prin simplul contact. De la cele de piele si pana la altele mult mai grave.

Cateva locuri cunoscute pentru microbi si bacterii

Daca mergeti cu mijloacele de transport in comun, aveti mare grija si la bara de care va tineti. Cu siguranta a fost atinsa de foarte multe persoane inainte.

Bazinele de inot, piscinele, strandurile, sunt de asemenea surse care ne pot infecta cu microbi si bacteri. Aveti mare grija.

Pana si meniul din restaurantul preferat este purtator de bacterii. Imaginati-va cat de multe persoane ating acel meniu. Chiar si daca e cel mai “pretentios” restaurant.

Un meniu este mai “murdar” in microbi in comparatie cu capacul de la toaleta. Si nu o spun eu, ci specialistii.

Solnita, oliviera, clanta de la usa, sunt de asemenea obiecte pe care nu ar trebui sa le tratam cu superficialitate.

Pare greu de crezut ca buretele cu care spalam vasele este o “bomba” atomica in ceea ce priveste bacteriile. Sa stiti ca nu este asa.

Atat buretele de vase, cat si cel de baie, sunt purtatoare de numeroase bacterii. Riscam sa avem mari probleme de sanatate daca nu invatam sa le tinem cat mai uscate si aerisite.

Unde mai regasim microbii si nu ne-am astepta?

Sa ne gandim si la locul de munca. In cazul in care folositi in comun anumite obiecte cu colegii, incercati sa nu mancati niciodata cu mainile murdare.

Tot ceea ce atingem, de la tastatura si pana la un telefon pot fi purtatoare de numerosi microbi.

Despre toaletele publice nu are rost sa mai scriu. Nu-i asa? Regula de aur inainte de a folosi o toaleta si dupa, trebuie sa ne spalam cu apa cu sapun.

Femeile mai au un motiv sa fie atente si la ceea ce cumpara in materie de produse cosmetice. Invatati sa nu folositi prea mult testerele, pentru ca acestea au mai facut contact cu pielea multor alte femei inainte.

Si sa nu uitam de bani. Sunt “bunul” care ajunge prin toate casele. Atat ale celor bolnavi, cat si ale celor murdari.

Daca invatati sa va feriti, pe cat posibil, veti reusi sa scapati de probleme grave de sanatate.

Nu trebuie niciodata sa uitam ca virusul hepatitei A se poate lua cu usurinta. Se mai numeste si boala mainilor murdare, pe buna dreptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *