Mamaliga coapta: un tip de mancare prea putin consumat!

By on October 11, 2018
mamaliga coapta

Despre mamaliga putem scrie multe, stiute si mai putin stiute. Acest aliment folosit inca din cele mai vechi timpuri reuseste inca sa ne surprinda.

Daca unii o considera mancarea saracilor, altii o ridica in slavi datorita numeroaselor beneficii. Sa nu uitam si de gustul foarte bun.

Pana acum am incercat sa evidentiez de doua ori beneficiile aduse de acest aliment. Va invit sa recititi Dieta cu mamaliga si Mamaliga versus Paine.

In randurile de mai jos incerc sa evidentiez cateva generalitati despre mamaliga coapta. O varianta ceva mai putin cunoscuta in anumite zone ale tarii.

Merita incercata?!

Ce ar trebui sa stim despre beneficiile aduse de mamaliga coapta?

Mamaliga coapta, asa cum ii spune si numele, este benefica si pentru sanatate si pentru slabire. Exact ca si “surorile” ei.

Unii spun ca este mult mai gustoasa, dar asta este ceva subiectiv, fiecare cu gusturile lui.

Dupa cum bine stim deja, mamaliga ar trebui sa fie alegerea noastra atunci cand ne dorim ceva rapid, gustos, sanatos si cu putine calorii.

O bucata de mamaliga de circa 100 de grame are doar 90 de calorii. Si ne vom satura din aceasta bucata, pentru ca este consistenta si ne va oferi repede senzatia de satietate.

In plus, senzatia de satietate se va mentine o perioada indelungata.

Cum putem consuma mamaliga coapta?

O putem consuma ca si masa de sine statatoare, in combinatie cu alte alimente sanatoase sau pe post de gustare.

Pentru ca este tare si gustosa, puteti sa consumati mamaliga coapta ca si o gustare intre mese. Va asigurati ca nu mai mancati prostii, ci un aliment care este sarac in calorii.

Nu ne vom balona, fiind ideala pentru cei care sufera de intoleranta la gluten.

Contine fibre de calitate, acestea ne vor ajuta digestia si o vor stimula. Metabolismul nostru va fi accelerat, vom consuma caloriile consumate si nu vom depune depozite de grasime.

Balonare, constipatie, dureri, indigestii, aciditate, uiti de toate aceste probleme.

Ideala si pentru diabetici

Foarte multi romani se lupta cu o boala necrutatoare numita diabet. Pentru acestia exista aceasta mamaliga coapta care ii va ajuta sa-si regleze nivelul de zahar din sange.

Continutul de betacaroten o transforma in alegerea perfecta pentru cei care au probleme cu vedere. Carbohidratii buni ne vor da energie si vom reusi sa ardem grasimile.

Poate fi folosita si de catre cei care-si doresc sa slabeasca si de catre cei care-si doresc sa se ingrase.

Depinde doar ce fel de combinatii vom face. Adica alaturi de ce fel de alimente o vom consuma.

Ce este bine sa mai stim despre mamaliga coapta?

Colesterolul rau va fi de domeniul trecutului, la fel vom putea preveni boli precum cele de inima sau circulatorii.

Nu este deloc greu de gatit. Se prepara exact ca si mamaliga tare. Cand este fiarta suficient o punem pe gratar, in cuptor sau in tigaie.

Putem sa o folosim pe post de blat pentru bruschete, pizza sau in orice fel de combinatie ne dorim. O putem consuma alaturi de legume, verdeturi sau carne.

Trebuie doar sa ne folosim imaginatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *