Laptele de soia. Afla de ce trebuie sa-l consumi si tu!

By on May 10, 2018
laptele de soia

Stim deja ca laptele de vaca provoaca destul de multe alergii sau ca nu este tolerat asa cum trebuie de catre cei care au probleme de sanatate ale tractului digestiv.

Din acest motiv, in ultimii ani, tot mai multe persoane se indreapta spre laptele vegetal. Existand foarte multe surse vegetale de calitate, avem si numeroase optiuni.

Astazi vom afla impreuna cat de indicat este sa ne indreptam spre laptele de soia. Ce fel de beneficii aduce corpului uman si cine il poate consuma?

De ce este atat de valoros laptele de soia?

Fiind bogat in proteine vegetale si in calciu, laptele de soia poate fi considerat ca un substitut al laptelui de vaca. In plus, acesta nu contine lactoza, ceea ce il transforma in alegerea ideala pentru cei care au probleme cu intoleranta la lactoza.

Este bogat in proteine, nu are colesterol, nici lactoza si are putine grasimi. Calciu, fier si vitamina A, putine substante chimice si sodiu, mult mangan si fibre dietetice.

Iata doar cateva dintre motivele principale pentru care acest tip de lapte este apreciat tot mai mult.

Laptele de soia are cei 9 aminoacizi esentiali care sunt transformati in proteine noi: anticorpi (care ne ajuta sistemul imunitar sa functioneze corect), dar si proteine structurale (ajuta celulele sa produca energie).

Sa nu uitam de aportul ridicat de calciu, fier si vitaminele din complexul B. Fara calciu, in timp, oasele noastre vor fi mai putin dense si mai fragile.

Cum putem obtine laptele de soia?

Laptele de soia se obtine prin inmuierea si macinarea boabelor de soia, care mai apoi se deshidrateaza. Fiind un proces natural, fara alte proceduri chimice, este extrem de sanatos. Il puteti face chiar si voi acasa. Luati boabe de soia si le puneti la inmuiat.

O ceasca cu lapte de soia contine circa 5-9 grame de proteine, 30% din doza zilnica de calciu recomandata (299 miligrame) si 1,1 miligrame de fier.

Ce este lactoza? Lactoza este un zahar care se regaseste in laptele de vaca. Din pacate, tot mai multi adulti si chiar copii nu pot tolera si digera lactoza.

Astfel apare intoleranta la lactoza si problemele de digestie pe care le cauzeaza. Dureri si crampe abdominale, balonare, gaze, greata, diaree, varsaturi. O stare generala de rau.

Mai multe informatii utile!

Din laptele de vaca nu doar lactoza este sa-i zicem “periculoasa”, ci si cazeina. Aceasta proteina poate da anumite disfunctii sitemului imunitar si poate sa genereze alergii.

Acesta este un motiv suficient de bun sa consumati lapte care nu contine lactoza. Iar asa cum ati vazut si in randurile de mai sus, laptele de soia este o alegere foarte buna.

Sportivii de performanta aleg acest tip de lapte, la fel si veganii sau cei cu intolerante. Tot mai multe persoane aleg sa includa definitiv in alimentatie laptele de soia.

Contraindicatii in consumarea laptelui de soia ar fi doar in cazul pacientelor recent operate de cancer la san sau cei care au alergie la soia.

Ar fi bine totusi sa cereti sfatul unui medic specialist, in cazul in care aveti anumite probleme de sanatate si nu ati mai consumat pana acum lapte de soia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *