Esti consumator de cafea? Afla cum poti scapa de zaharul adaugat!

By on October 18, 2018
cafea sanatate

Daca citesti randurile de mai jos, cu siguranta esti consumator de cafea.

Cafeaua este un rau necesar. Cu toate ca ne salveaza ziua, de multe ori consumam cantitati prea mari sau prea mult zahar.

Pentru ca, putini sunt cei care nu-si indulcesc cafeaua.

Si poate nu ar fi atat de rau daca am consuma 3 cafele intr-o zi, dar daca mai adaugam si cel putin o lingurita de zahar intr-o ceasca … . Faceti si voi calculul.

Sa nu mai amintim si de croissant-ul care vine alaturi de cafea, de biscuitele sau briosa de care nu ne putem desparti.

Nu o singura data am luat o pauza doar pentru a ne bucura de o cafea si de gustul desertului de langa.

Sa ne mai mire faptul ca ne ingrasam? Eu zic ca nu ar trebui.

Cateva informatii generale despre cafea

Am scris un articol despre beneficiile pe care le aduce consumul de cafea organismului nostru. Va invit sa-l cititi pentru a afla mai multe informatii.

De asemenea, veti regasi tot acolo si contraindicatiile.

In randurile de mai jos vreau sa discutam despre ce putem adauga in cafea, astfel incat sa aiba un gust mai bun si sa nu ne mai pune silueta in pericol.

Sunteti interesati?

Inca din primele randuri vreau sa va recomand sa renuntati la cafeaua cumparata de tipul celor cu multe arome. Nu spune nimeni ca nu sunt extrem de gustoase, sunt insa, din pacate, adevarate bombe calorice.

Incercati sa optati pentru cafeaua naturala, obtinuta din boabe de calitate. Pe cat posibil.

Cum ar trebui sa ne facem cafeaua mai buna

Nu va recomand siropurile cu arome sub nicio forma. De ce? Pentru ca acestea contin foarte mult zahar si nivelul zaharului din sange va creste, apoi va scade brusc. Ceea ce va duce la moleseala.

Pai nu tocmai pentru a scapa de moleseala bem noi o cafea aromata?!

Evitati plicurile si toate cafelele a caror origine este cel putin dubioasa.

Ca sa evitam indulcitul cafelei, in cazul in care ne numaram printre cei care nu o pot consuma in stare naturala, amara, putem opta pentru cateva ingrediente naturale.

Despre unele dintre ele am mai discutat separat de-a lungul anilor.

Probabil una din optiunile numarul unu, cel putin pentru mine, este scortisoara. Gustul amar al cafelei va fi stopat de cel dulce si usor picant al scortisoarei.

Alege aromele naturale si scapa de zahar

Nu vom mai avea nevoie de zahar si vom reusi sa avem o cafea gustoasa. In plus, scortisoara ne ajuta sa luptam si cu grasimea. Nu o evitati!

Pudra de cacao este de asemenea o alegere de minune, fiind recunoscuta pentru rolul antioxidant dat de flavonoide. Alege cacaua naturala, nu pe cea indulcita.

Tot din categoria pudrelor, de aceasta data de nucsoara. Gustul nucsoarei ne va rasfata simturile. Putem asocia nucsoara cu scortisoara, pentru un gust “spicy” sau de toamna.

La polul opus, pentru cei care nu sunt fanii gustului de cacao, exista posibilitatea de a folosi extract de vanilie. Aroma de vanilie din cafea va fi suficienta pentru a renunta la gustul amarui al cafelei.

Unele persoane opteaza pentru fulgi de cocos sau suc de portocale. Momentan nu am incercat aceste optiuni. Si nu le pot recomanda.

In cazul in care aveti si voi alte metode prin care va “indulciti” cafeaua fara sa folositi zahar, va invit sa scrieti in randurile de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *