Este important sa stii care sunt alimentele care produc intoleranta

By on March 19, 2018
intoleranta alimentara

Tot ceea ce mancam ne influenteaza, mai mult sau mai putin, starea generala de sanatate. Tot mai des oamenii se confrunta cu stari de rau, diaree, balonare, voma, fara sa aiba o intoleranta la un aliment anume. Doar pentru simplu mod prin care corpul nostru “interactioneaza” cu acel aliment, prin procesele biologice, chimice sau nerulogice.

Asa ca, trebuie sa ne cunoastem foarte bine corpul si sa avem mare grija la tot ceea ce consumam. Daca observati ca un anumit aliment va face rau, invatati sa il inlocuiti cu altul care sa va ofere aceiasi nutrienti.

Pentru a afla ce fel de intoleranta avem, trebuie cu rabdare si mare atentie sa excludem anumite categorii alimentare. Doar in acest fel putem afla care este alimentul care ne face rau. Un jurnal cu tot ceea ce mancam si mentiunile asupra starilor pe care le avem dupa ce consumam acele alimente este foarte util.

Cele mai multe intolerante nu necesita un tratament special. Tot ce trebuie sa facem este sa excludem acele categorii alimentare din alimentatia noastra.

Cateva categorii alimentare care produc intoleranta!

Despre intoleranta la lactoza stim destul de multe. De regula, cei care au aceasta problema de sanatate se baloneaza sau au diaree, chiar si dupa ce consuma o cantitate mica de produse lactate.

Apare de regula pentru ca enzima lactoza lipseste sau este insuficienta in intestinul subtire. Motiv pentru care, lactoza nedigerata ajunge in intestinul gros unde este descompusa de bacteriile intestinale. Iar de aici ajungem la cunoscutele si neplacutele simptome.

Trebuie sa stim ca intoleranta la lactoza nu poate fi tratata, dar putem sa evitam produsele lactate si astfel sa ducem o viata normala. Mare grija la alimentele bogate in calciu pe care le consumi, pentru ca trebuie sa ii oferi organismului un aport suficient!

Tot mai des auzim de boala celiaca. Aceasta este cauzata de gliadina, produsul de descompunere a glutenului, din grau, ovaz, orz, secara. Ce se intampla in corpul nostru? Mucoasa intestinala ajunge sa se inflameze si in timp digestia nu va mai fi completa si nu vom mai asimila cum trebuie nutrientii. Slabim si ne punem in pericol sanatatea.

Aveti mare grija!

Pare greu de crezut dar exista chiar si persoane care nu tolereaza alcoolul. In cazul acestora, orice cantitate de alcool produce dureri de cap, piele rosiatica, greata. Poate fi mostenita, aceasta intoleranta, sau poate aparea ca urmare a anumitor boli, medicamente sau alimente.

Teramina este un compus de descompunere a aminoacizilor care apare la fermentare. Mai exact, alimentele fermentate (vinul, branza) ne pot cauza palpitatii, dureri de cap, pentru ca ne influenteaza tensiunea arteriala. Trebuie evitate produsele fermentate si in mod special combinarea acestora cu alcool.

Informativ! Alimente cu gluten: grau, secara, oraz, ovaz, gris, amidon, fulgi, tarate, musli, paste, paine, pesmet, produse de patiserie, prajituri, bere, produsele semipreparate care contin faina.

Daca obisnuiti sa consumati produse din comert, cititi cu mare grija eticheta. De multe ori cei care au diferite intolerante vor realiza ca sunt multe produse care contin si glutenul sau lactoza pe care ei nu o tolereaza.

Ideal ar fi sa va gatiti acasa mancarea, astfel incat sa stiti sigur ce contine. Dar, daca nu puteti asta, fiti atenti la compozitia mancarii consumate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *