Eficienta Dieta cu orez te ajuta sa slabesti rapid si sanatos

Probabil foarte multa lume a auzit de proprietatile “miraculoase” ale orezului, insa cu siguranta nu foarte multe persoane au si inceput sa foloseasca aceasta planta in alimentatia zilnica. Inca din cele mai vechi timpuri popoarele estice (asiaticii) au folosit orezul in alimentatie, apreciindu-i foarte mult calitatile si beneficiile aduse organismului. Atunci cand doriti sa slabiti intr-o perioada relativ scurta insa nu doriti sa va infometati, Dieta cu orez poate reprezenta alegerea ideala.
Persoanele care vor urma aceasta dieta trebuie sa se inarmeze cu rabdare si vointa, iar rezultatele spectaculoase nu vor intarzia sa apara. In functie de metabolismul fiecaruia si de greutatea de la care se porneste, cei care urmeaza Dieta cu orez pot slabi in medie 13 kilograme in prima luna si apoi in jur de 3 kilograme pe luna (maximul de kilograme slabite in prima luna este de 30 si in continuare cate 10 kilograme pe luna).
Popoarele asiatice sunt recunoscute la nivel mondial pentru corpul de invidiat pe care il au si pentru starea de sanatate generala buna. Daca studiem regimul alimentar asiatic observam ca orezul reprezinta o componenta importanta in alimentatia zilnica, acesta asigurand purificarea organismului (datorita albuminei – o substanta folosita la echilibrarea digestiei – care elimina toxinele si elibereaza lichidele), detoxifiere si reducerea grasimii.
Tocmai din acest motiv, din anul 1939, familia de medici Rosati (Robert si Kitty) din Statele Unite ale Americii impun un nou “trend” alimentar in spitalul in care lucrau. Din dorinta de a ameliora sau chiar vindeca simptomele anumitor pacienti, acesti medici au conceput un regim alimentar care avea ca aliment principal orezul.
In urma acestui experiment, medicii au observat ca pacientii reusesc sa slabeasca si sa isi redobandeasca greutatea corporala normala; in acest fel a scazut si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, dar si a durerilor osoase sau articulare. Tinand cont de importantele efecte pozitive obtinute, medicii Rosati decid sa faca cunoscut acest regim alimentar la nivel mondial si in acest fel descriu detaliat Dieta cu orez intr-o carte.
In timpul acestei diete trebuie sa stiti sa va controlati, deoarece veti avea impresia ca organismul se slabeste atunci cand din corp sunt eliminate substantele care duc la depunerea grasimilor (acestea afecteaza foarte mult si ficatul).
Se recomanda totusi orezul integral, nedecorticat (deoarece in straturile bobului de orez se gasesc uleiuri esentiale care sunt bune pentru membrana celulara), iar consumul carnii, a painii, a prajelilor si a cafelei trebuie evitat.
Avand un continut ridicat de potasiu, magneziu, vitamina B1 si fosfor, orezul este indicat pentru: curele de slabire (deoarece este un aliment satios), detoxifierea organismului (deoarece absoarbe substantele nocive si sarurile), persoanele care au probleme cu tensiunea arteriala sau cu stomacul (imbunatateste digestia datorita amidonului, vitaminelor si a zaharului). Sanatos (fara grasimi), antidepresiv natural, satios, energizant, hranitor, ieftin si usor digerabil, orezul este alimentul ideal in curele de slabire (demontand astfel miturile care afirma ca orezul ingrasa).
Prima etapa a Dietei cu orez
Ziua I: se recomanda doar consumul orezului fiert (fara adaosuri) si a apei plate.
Ziua II: la micul dejun pot fi consumate 2 fructe (este bine sa evitati bananele si strugurii); apoi la pranz si cina cate o portie cu alimente amidonoase (cum ar fi: orez, cereale, cartofi, toate acestea fierte).
Zilele III-VII: minim o masa pe zi trebuie sa fie formata pe baza de orez, se recomanda urmarea unei diete lacto-vegetariene. Alimentele prajite trebuie excluse din alimentatie, iar gatitul in casa este indicat. Cel mai bine este sa consumati lactatele la micul dejun, fara paine.
In fiecare zi puteti consuma pana la 800 de calorii, iar in ceea ce priveste lichidele permise: doar apa!
A doua etapa a Dietei cu orez
Ziua I: se poate consuma doar orez fiert (fara alte alimente), iar ca si lichid doar apa.
Zilele II-VI: minim o masa pe zi trebuie sa fie formata din orez, este recomandata o dieta lacto-vegetariana.
Ziua VII: trebuie urmata o dieta vegetariana cu o masa de orez pe zi, ideal ar fi ca vegetalele consumate sa fie in stare proaspata.
In cadrul acestei etape puteti consuma pana la 1200 de calorii in fiecare zi.
Meniu orientativ:
Mic dejun: 2 legume sau fructe sau un pahar de lapte (atunci cand lactatele sunt permise);
Pranz: orez;
Gustare: 2 legume sau 2 fructe;
Cina: amidonoase (orez, cereale, cartofi, paste), salata de legume cu lactate (branza sau dressing de iaurt – atunci cand acestea sunt permise).
Lichide permise: doar apa!
Exemple de meniuri personalizate pentru o saptamana in functie de alimentele permise in cadrul acestei etape:
Important: prepararea orezului: se fierb 250 de grame de orez, fara sare, eventual condimentat doar cu putina verdeata (patrunjel) sau piper. Atunci cand nu este specificata cantitatea pot fi consumate pe saturate alimentele respective.
Prima zi
Mic dejun: 250 ml lapte degresat, 50 grame cereale integrale (fara zahar);
Gustare: 1 ou fiert tare;
Pranz: orez, legume fierte (fara limita de masura);
Cina: orez, 200 ml iaurt degresat.
Ziua a doua
Mic dejun: 200 ml iaurt degresat, 50 grame cereale integrale;
Gustare: 2 mere;
Pranz: orez, 200 grame friptura de vita la gratar;
Cina: orez si legume fierte (la discretie).
Ziua a treia
Mic dejun: 1 portocala si 2 oua fierte;
Gustare: 200 ml iaurt degresat;
Pranz: orez si 200 grame piept de pui fiert;
Cina: orez si legume fierte.
Ziua a patra
Mic dejun: 250 ml lapte degresat, 50 grame cereale integrale (fara zahar);
Gustare: 1 grapefruit;
Pranz: 100 grame peste la gratar, orez cu legume fierte;
Cina: orez, 200 ml iaurt degresat.
Ziua a cincea
Mic dejun: 200 ml iaurt degresat, 50 grame cereale integrale (fara zahar);
Gustare: 2 oua fierte tari;
Pranz: 200 grame friptura de vita la gratar, orez;
Cina: orez, 2 portocale.
Ziua a sasea
Mic dejun: 200 ml iaurt degresat, 50 grame cereale integrale;
Gustare: 2 morcovi;
Pranz: orez cu legume fierte;
Cina: 100 grame piept de pui la gratar, orez.
Ziua a saptea
Mic dejun: 2 oua fierte, 1 portocala;
Gustare: 2 mere;
Pranz: 200 grame peste la gratar, orez;
Cina: orez, 200 ml de iaurt degresat.
Etapa a treia a Dietei cu orez
In cadrul acestei etape puteti consuma aceleasi alimente ca si in cadrul celei de-a doua etape, insa puteti creste putin portiile consumate, mai exact cu pana la 200 de calorii pe zi.
Atentie: deoarece s-a observat ca in urma acestei diete organismul este privat de calciu, se recomanda suplimentele alimentare cu calciu si vitamina D. De asemenea, Dieta cu orez trebuie urmata cel mult 3 luni de zile, dupa aceasta perioada este indicat sa se revina la o alimentatie normala, diversificata si moderata.
Inainte de a urma Dieta cu orez este indicat consultul unui medic de specialitate si efectuarea unui set complet de analize. Extrem de importante sunt si exercitiile fizice moderate, rolul acestora fiind de a tonifica musculatura si de a grabi arderile.
Pingback: Dieta cu orez de trei etape
Pingback: Dieta cu orez
Maria
July 8, 2013 at 01:23
Se pare ca din mica mea “pasiune” pentru orez voi slabi. Ura! π
Anika
January 8, 2016 at 12:44
Doresc sa va intreb daca ati avut rezultatele asteptate cu aceasta dieta?!
Va multumesc.