Durerile de cap: tot ce ar trebui sa stim despre factorii declansatori!

By on October 10, 2018
durerile de cap

Durerile de cap sunt la moda in zilele noastre. Tot mai multi romani se plang ca ii doare capul cel putin o data pe saptamana.

In aceasta categorie intra atat tinerii, cat si batranii, intelectualii sau cei needucati. Durerile de cap nu iarta pe nimeni.

Pentru ca aceasta problema de sanatate este atat de des intalnita, consider ca este important sa cunoastem cativa dintre factorii care pot declansa aceste dureri.

Asa ca, in randurile de mai jos, vom afla impreuna de ce ar trebui sa ne pazim.

Cativa factori care pot declansa durerile de cap

In topul cauzelor care duc la dureri de cap intra ochii. Chiar daca este posibil sa nu aveti o anumita problema, simplul fapt ca ne fortam vederea poate cauza dureri de cap.

Pentru ca traim in secolul vitezei si evolutiei tehnologiei, mare parte din oameni petrec mult prea multe ore cu ochii in telefon sau calculator. Luminozitatea ecranelor poate sa ne afecteze foarte mult vederea.

Mare atentie si cu filmele 3D. Acestea sunt o reala problema pentru cei care au deja probleme cu vederea.

Atunci cand avem probleme cu ochii, creierul va depune un efort considerabil pentru a vedea imaginea tridimensionala. Si astfel, de multe ori dupa un astfel de film anumite persoane acuza dureri de cap.

Stresul, este factorul cheie pentru cele mai multe dintre bolile acestui secol. Stresul duce la anxietate, la o alimentare precara, la privare de somn si o multime de alte probleme. Iar in acest fel ajungem sa avem probleme cum ar fi migrenele.

Chiar si faptul ca avem probleme financiare este un factor important al durerilor de cap.

Incercati sa va alocati timp pentru voi, daca ati putea in fiecare zi, chiar si doar pret de cateva ore. Cititi o carte, faceti miscare, plimbati-va, meditati, orice activitate care va face placere si care va ajuta sa scapati de stres chiar si pret de cateva minute.

Luati in considerare si urmatorii factori declansatori …

Chiar si daca nu suntem hidratati putem avea dureri de cap. Deshidratarea duce la astfel de probleme, pe langa o functionare defectuoasa a intregului organism.

Sulfitii in exces pot cauza dureri de cap. Pare greu de crezut ca prea multe muraturi sau afumaturi ne pot face rau, dar asa este. Sulfitii din acestea pot dilata vasele de sange si in acest fel apar durerile de cap.

Este bine ca in astfel de situatii sa incercam sa evitam, pe cat posibil, excesul.

Estrogenul este un factor important al durerilor de cap. Asa ca aveti foarte mare grija atunci cand alegeti anticonceptionale.

Ideal ar fi sa cereti sfatul specialistului. Doar un simplu nivel crescut al estrogenului poate duce la dureri ingrozitoare de cap.

Daca tot am ajuns in “randul femeilor”, trebuie sa stiti ca si parul prins prea strans poate provoca o durere de cap. Incercati sa adoptati o coafura lejera.

Mirosurile prea puternice, parfumurile, pot cauza dureri de cap. Este important sa invatati sa asociati care sunt mirosurile care va dau batai de cap.

Durerile de cap pot fi provocate si de anemii, spondiloze cervicale, hiper sau hipotensiune. Racelile, gripele, sinusitele, pot fi de asemenea cauze ale durerilor de cap.

La fel cum si aerul conditionat provoaca tot mai multe migrene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *