Dementa poate avea ca factor si un consum ridicat de sare!

By on January 31, 2018
sare in exces dementa

Consumi prea multa sare? Ar trebui sa stii care sunt riscurile la care te expui! Dementa si reducerea fluxului de sange din creier nu ar trebui ignorate! In plus, de anul acesta exista si studii care pot confirma aceasta teorie!

An de an aflam tot mai multe lucruri inspaimantatoare despre obiceiurile noastre culinare. Unele dintre acestea ne pun viata in pericol, fara sa ne imaginam ca ar fi posibil asa ceva.

Cine s-ar fi gandit pana acum ca sarea in exces poate cauza dementa. Si uite ca este adevarat, din pacate pentru noi, majoritatea.

Un consum ridicat de sare poate duce la multe probleme de sanatate!

La nivel mondial exista o problema cu consumul in exces de sare. In principiu, in toate tarile civilizate se consuma de doua ori mai multa sare decat ar fi necesara intr-o zi.

Cu toate ca stim ca nu este recomandata pentru sanatate, cand ne obisnuim cu un anumit nivel ridicat de sare este greu sa renuntam.

Boli de rinichi, presiune arteriala crescuta, insuficienta cardiaca, atacuri cerebrale si mai nou dementa. Sunt doar cateva dintre cele mai importante afectiuni pe care sarea in exces le provoaca.

Inca din anul 2011, in urma unui studiu efectuat in Canada, se stia faptul ca sedentarismul, alaturi de un consum crescut de sare, contribuie la o deteriorare cognitiva. Insa, din pacate, de anul acesta un nou studiu leaga direct sarea in exces de tulburarile neurovasculare si cognitive.

Se pare ca soarecii care au fost hraniti cu o dieta bogata in sodiu au ajuns la dementa. Cu toate ca tensiunea arteriala nu a crescut. In cazul oamenilor stim ca hipertensiunea arteriala este cea care duce la probleme cognitive.

In momentul in care soarecii nu au mai urmat dieta bogata in sare, fluxul sanguin cerebral a revenit la normal. Cei care au continuat dieta, au ajuns sa aiba dementa.

Rezultatele acestui studiu sunt de-a dreptul inspaimantatoare si ne fac sa ne gandim de doua ori inainte de a pune “sarea in bucate”.

Corpul ne va “arata” atunci cand mancam prea multa sare!

Partea buna a acestui studiu este ca se pare ca a fost descoperit si un potential medicament care ne-ar ajuta sa combatem efectele nocive ale consumului in exces de sare. In plus, acest medicament ar putea ajuta si alte persoane cu boli autoimune, boli inflamatorii intestinale, artrita reumatoida, scleroza multipla.

Care sunt semnele pe care corpul nostru ni le ofera in momentul in care mancam prea multa sare?

In primul rand, ne va fi sete. De fiecare data cand vom consuma alimente cu multa sare, corpul va incerca sa stabileasca un echilibru de fluide si va avea nevoie de apa.

Transpiri mai mult, mult prea mult. De multe ori balonarea, picioarele umflate, sunt semne clare ale retentiei de apa din tesuturi. Pentru a scapa de aceasta retentie vom transpira foarte mult.

Rinichii vor fi afectati de consumul marit de sare, iar bolile specifice (cum ar fi pietrele) nu vor intarzia sa apara.

Cand avem prea multe fluide in corp, presiunea sangelui va creste iar inima este obligata sa pompeze mai mult. Fapt ce duce la o tensiune arteriala crescuta. O alta problema comuna a consumului de sare in exces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *