De ce ar trebui sa consumam orezul rosu cat mai des?

By on March 5, 2018
orezul rosu

Orezul rosu este destul de putin consumat in tara noastra. Cu siguranta multi nu stiu care sunt beneficiile oferite de acest tip de orez. Astazi o sa va prezint in ce fel orezul rosu ne influenteaza starea generala de sanatate. Dupa acest articol sunt convinsa ca va veti gandi de doua ori inainte de a cumpara orez alb.

In general, la nivel mondial, orezul este consumat in cantitati mari, datorita numeroaselor beneficii oferite organismului. Obtinem suficienta energie, satietate, nutrienti si ne ajuta creierul sa functioneze normal.

De ce este atat de important orezul rosu?

Dupa cum stim, orezul alb are destul de multe calorii si carbohidrati rai. Nutritionistii nu recomanda acest tip de orez atunci cand vrem sa slabim. Exista dieta cu orez, dar presupune doar un consum sporit de orez.

Orezul rosu este unul integral, neprelucrat (in stare pura), care are doar invelisul de culoare rosie (miezul va fi alb). Culoarea este data de antioxidantii puternici pe care ii contine, ideali pentru curatarea si protejarea organismului. Gustul seamana putin cu cel de nuca.

Nu trebuie sa va fie frica ca nu veti sti gati acest tip de orez. Este exact ca si orezul normal, poate fi gatit in aceleasi tipuri de preparate culinare. Fie in supe, fie in piureuri, salate, sushi, legume umplute, budinci, orice fel de mancare.

Se fierbe cu usurinta in apa. Sa nu va speriati pentru ca apa va primi o culoare rosie, la fel ca si celelalte alimente pe care le fierbeti alaturi.

Nu se gaseste chiar in fiecare magazin. Trebuie sa-l cautati in cele de specialitate, de tipul celor care comercializeaza produse bio. Sa cautati orezul adus din Franta (zona Camargue) sau din America de Sud.

Contine numeroase proteine, vitamine, minerale si fibre si putine calorii, fiind ideal pentru un stil de viata sanatos si o silueta de invidiat.

Beneficiile oferite de consumul orezului rosu

Acest tip de orez este bogat in vitamina B6 si vitamina E, in minerale de tipul fier, magneziu, zinc, mangan, dar si in antioxidanti puternici.

Lignanii sunt compusi chimici care intaresc sistemul imunitar, previn aparitia celulelor canceroase si normalizeaza nivelul hormonilor. Asa cum bine stim, de multe ori ne ingrasam din cauza ca nivelul hormonal este dereglat.

Fibrele continute ofera satietate si in acest fel vom manca mai putin si ne vom simti satui mai mult timp. Perfect in perioadele in care vrem sa slabim.

Este mai usor de digerat, satios, curata organismul si il protejeaza. Accelereaza metabolismul este indicat atunci cand dorim sa ne detoxifiem.

Spre deosebire de orezul alb, cel rosu are carbohidrati buni care sunt absorbiti lent si se va mentine timp indelungat senzatia de satietate si nivelul de energie.

Proteinele vegetale sunt ideale chiar si pentru copii, atunci cand sunt in perioada de crestere (aveti grija doar sa pisati bine orezul ca sa nu se inece).

Regleaza chiar si glicemia si colesterolul, ceea ce contribuie la curatarea sangelui si a arterelor. Ne protejeaza de boli ale sistemului cardio-vascular sau diabet zaharat.

Orezul rosu este mai sanatos, in comparatie cu cel brun sau negru. In plus, foarte important, nu contine gluten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *