Curcuma sau turmeric: de ce trebuie consumata mai des?

By on April 10, 2018
curcuma sau turmeric

Astazi vom discuta despre curcuma, o planta erbacee a carei origine este pe continentul asiatic. De ce ar trebui sa o includem in alimentatia noastra zilnica si care sunt beneficiile oferite organismului nostru, ramane sa aflam in randurile de mai jos.

Curcuma este cunoscuta si sub numele de sofran indian sau turmeric. Este cultivata in India, China (in sud), Japonia, Indonezia, Africa, Taiwan. Are o aroma picant-iute, amaruie, aromata, seamana cu ghimbirul foarte mult (se si inrudeste cu acesta).

Probabil stiti acest condiment pentru ca este folosit in amestecul cunoscut sub numele de curry.

Tot ce trebuie sa stim despre curcuma!

Este folosita cu succes in toate problemele de tip digestiv, stimuland secretia bilei, ajutand ficatul sa elimine toxinele. Perfecta in reducerea inflamatiilor si astfel folosita cu succes pentru prevenirea sau tratarea tumorilor.

Purifica si sangele, imbunatateste circulatia, fiind astfel folosita pentru a preveni bolile cardiovasculare, pentru a reduce colesterolul. In aceasta perioada poate fi folosita cu succes pentru prevenirea si tratarea infectiilor virale. Calmeaza tusea si durerile in gat.

Acest condiment este indicat pentru creier – mareste capacitatea de a se vindeca singur – sustine dezvoltarea de noi celule nervoase. Fiind bogata in antioxidanti, curcuma imbunatateste memoria si are un puternic rol antiinflamator. Ideala pentru persoanele in varsta, pentru ca le imbunatateste starea de spirit.

S-a constatat faptul ca in tari precum India, incidenta bolilor de tipul Alzheimer este redusa. Iar aici acest condiment este folosit regulat. Probabil inflamatiile la nivel cerebral sunt reduse si astfel depresiile sau bolile asociate cu aceste probleme sunt reduse.

Se poate folosi cu succes pentru pacientii care au suferit un accident cerebral vascular, cei care sufera de Alzheimer.

Curcuma sau condimentul minune, bun la toate!

In curcuma exista un compus chimic, aromatic-turmerone, care ar fi capabil sa ajute la dezvoltarea si inmultirea neuronilor. Studiile sunt inca in faza de “laborator”, asa ca nu putem sti cu exactitate in ce masura ajuta creierul acest compus chimic.

Curcumina, un alt compus, ar ajuta la reducerea inflamatiilor si ar avea proprietati anticancerigene. Este colorantul care-i da culoarea galben-portocalie.

Curcuma, in general, are rol antiinflamator. Din acest motiv este folosita cu succes cand vrem sa ne purificam sangele. Cei care sufera de abcese, pot consuma acest condiment pentru ca ii ajuta sa-si vindece aceasta problema a pielii.

Fie consumati o lingurita de pulbere amestecata cu apa calda (se recomanda de 3 ori pe zi), fie aplicati local. Aveti grija atunci cand aplicati local sa nu va patati pielea sau hainele, deoarece petele de pe piele vor disparea doar in circa 2 saptamani.

Ce trebuie totusi sa stim despre curcuma este ca organismul nostru o absoarbe destul de slab. Asa ca, pentru a ajunge intr-o concentratie mare la “zonele noastre cu probleme”, trebuie sa consumam o cantitate mare.

La ce trebuie sa fim atenti atunci cand folosim prea mult din acest condiment? La problemele digestive, deoarece poate irita stomacul. Cei care urmeaza un tratament cu substante anticoagulante trebuie sa fie de asemenea atenti cand consuma acest condiment. Intrebati medicul specialist inainte de a incepe sa folositi curcuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *