Consuma cu incredere apa infuzata. Vei fi mai suplu si sanatos!

By on July 6, 2018
apa infuzata

La baza multora dintre cele mai cunoscute boli sta deshidratarea. In plus, nici nu putem slabi daca nu consumam lichide.

Un motiv suficient de bun ca sa tragem un semnal de alarma si sa scriem din nou despre cat de important este sa bem lichide. Zilnic!

Teoretic, organismul nostru are nevoie zilnic de minim 2 litri de lichide. Adica apa.

Putem consuma si alt gen de lichide. Cum ar fi: ceaiuri, sucuri naturale din fructe sau legume, supe. Dar apa este importanta pentru ca ajuta cel mai mult.

Cum putem insa sa consumam cat mai multa apa, fara sa consideram acest aspect o povara.

Ei bine, afla ca apa infuzata este “la moda” si in tara noastra. Dupa o perioada in care a facut “furori” in toate tarile dezvoltate.

Cum se prepara apa infuzata si de ce ar trebui consumata?

Cu toate ca numele pare sofisticat, apa infuzata se obtine foarte usor. Oricine poate sa o prepare, chiar in propria bucatarie. Trebuie doar sa ne alocam cateva minute si obtinem cantitatea necesara unei zile intregi.

In cei 2 litri de apa pe care vrem sa ii consumam, trebuie sa punem bucatele de legume si fructe. Acestea vor sta in apa si isi vor lasa gustul, astfel incat apa pe care o consumam sa fie mai savuroasa.

Morcovi, castraveti, cirese, lamaie, portocala. Orice ne dorim putem adauga.

Daca suferim de diferite afectiuni, putem folosi fructe si legume care sunt indicate acelui tip de afectiune. In acest fel ne ajutam corpul sa se refaca mai repede si ne si hidratam.

Pentru cei care-si doresc sa slabeasca, dar sa fie hidratati si chiar sa se simta satui, exista un tip de apa infuzata perfect.

Trebuie sa folositi un castravete, o lamaie si un lime, toate taiate rondele, felii foarte subtiri. Peste acestea adaugandu-se 1-2 linguri de ghimbir (ras sau pudra).

Se preparara foarte simplu. Punem toate ingredientele intr-o sticla mare cu 2,5 litri de apa. O lasam in frigider pret de 15 minute, perioada in care aromele se vor intrepatrunde.

Putem sa luam cu noi aceasta apa, oriunde mergem. La birou, la scoala, in sala de sport.

Modalitati de preparare a apei infuzate!

Daca te numeri printre cei care au probleme cu tranzitul, atunci poti incerca combinatia de mai jos. Aceasta apa infuzata te va ajuta sa ai suficienta energie, sa iti accelerezi metabolismul si bineinteles sa slabesti.

Trebuie sa folositi un castravete, jumatate de morcov, o felie subtire de dovlecel, cateva felii de capsune si kiwi. Toate trebuie taiate in felii subtiri, astfel incat sa-si lase cu usurinta gustul in apa.

Pentru durerile de cap, oscilatiile de tensiune si chiar topirea grasimii, incercati sa combinati urmatoarele ingrediente in apa.

Jumatate de cana de ceai verde (racit), un lime, cateva frunze de menta si o lingura mica de turmeric.

Pofta de dulce dispare si sistemul imunitar devine mai puternic daca incercati combinatia de mai jos.

O portocala medie, o jumatate de lime, o lamaie, 1-2 felii de grapefruit si 4-5 afine. Taiati in felii subtiri portocala, lime-ul si lamaia, maruntiti grapefruit-ul. Afinele pot fi folosite atat proaspete, cat si congelate.

Ca sa scapam de toxine si sa avem un ficat mai sanatos, trebuie sa combinam. Un castravete, 2-3 felii de grapefruit, 2-3 afine, 2-3 rondele subtiri de sfecta rosie (marinata sau la cuptor), o lingurita de turmeric.

Pentru sanatatea pancreasului se recomanda: o lamaie, cateva rondele de castraveti, cateva frunze de menta, o mana de patrunjel (tocat), o lingura de spirulina.

Colesterolul rau dispare folosind: cateva rondele de castravete, cateva felii de lamaie, o lingura de seminte de chia, o lingurita de tarate de ovaz, nuca macinata (putina).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *