Ce trebuie sa stim despre mancarea din regimurile all inclusive?

By on July 16, 2018
all inclusive

Modul in care ne hranim ne dicteaza felul in care traim. Suntem ceea ce mancam si asta se reflecta in starea noastra generala de sanatate.

Pentru ca suntem in perioada concediilor, acea perioada a anului in care ne rasfatam simturile, trebuie sa fim foarte atenti la alimentatie.

Tindem sa cadem in tot felul de ispite, sa ne permitem tot mai multe rasfaturi pentru a suplini un an de efort fizic si intelectual.

Astazi vom discuta despre ce mancam atunci cand suntem plecati in concediu, departe de casa.

O vacanta in regim all inclusive este ceva ce ne dorim cu totii. Doar mananci, la orice ora si orice-ti doresti. Fara sa-ti faci griji ca este prea scump, prea departe si alte astfel de intrebari.

Trebuie insa sa stii ca nu tot timpul aceste servicii vor fi de cea mai inalta calitate.

Ai foarte mare grija, in cazul in care ai anumite sensibilitati sau probleme ale sistemului digestiv.

Care sunt aspectele de care trebuie sa tinem cont?

Mare atentie la carnea pe care o consumi. Uneori nu va fi exact carnea pe care crezi ca o alegi.

Curcanul inlocuieste de multe ori alte tipuri de carne pentru ca este mai consistent, elastic si moale. In plus, carnea de curcan poate fi prajita in repetate randuri.

La fel se procedeaza si cu carnea de rechin, care inlocuieste cu succes alte tipuri de carne de peste. Se foloseste din acelasi considerent ca si carnea de curcan. Este mai consistenta si poate fi la gust asemanatoare cu alte tipuri de carne de peste.

Toate resturile sunt refolosite. In celebrele piftele poti gasi o multime de resturi, unele chiar nesanatoase. Fii foarte atent cand consumi asa ceva.

Sanatatea noastra este pe primul loc. Fii atent!

De fiecare data cand ai ceva in farfurie gandeste-te ca poate a mai fost la cineva si nu s-a consumat. Regula de aur in astfel de situatii este sa se reconsume, sa se rearanjeze.

La fel se intampla si in cazul prajiturilor sau a torturilor. Se orneaza cu diferite bomboane sau fructe, fulgi de cocos, astfel incat sa para de fiecare data proaspete.

Aveti foarte mare grija la produsele care contin oua, maioneza si alte ingrediente care pot produce infectii alimentare.

In cazul in care nu sunt proaspete riscati sa aveti probleme digestive.

Fiti cu mare bagare de seama

Chiar daca mancarurile din serviciile all inclusive de cele mai multe ori “va iau ochii”, aveti foarte mare grija la ce alegeti sa consumati.

Cu siguranta nu fiecare hotel va face diferite artificii pentru a-si minimiza costurile. Sunt si hoteluri in care nu veti intampina astfel de situatii.

Trebuie insa sa fiti foarte atenti unde mergeti si ce fel de servicii alegeti. Un plus de atentie la aspect, textura, miros, culoare sau gust nu strica.

Mai bine sa fim atenti si sa prevenim, decat sa traim cu regretul ca am ales ceva ce ne-a stricat concediul.

Cel mai bine este sa mancam putin si des, sa alegem alimente proaspete (de a caror prospetime suntem siguri). Sa nu facem excese culinare nici atunci cand suntem in concediu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *