Cat de importanta este folosirea lotiunilor cu factor de protectie solara?

By on July 11, 2018
lotiune

Trebuie sa avem grija de pielea noastra tot timpul anului, nu doar vara.

Din acest motiv, folosirea lotiunilor cu factor de protectie solara ar trebui sa fie o prioritate.

Din nefericire, foarte multe persoane folosesc aceste lotiuni doar atunci cand merg la plaja. Ceva ce este gresit.

Nu trebuie sa uitam ca razele soarelui intra in contact cu pielea noastra tot timpul anului, nu doar atunci cand stam la plaja.

Incercati sa faceti o rutina din aplicarea lotiunilor cu factor de protectie solara. Aceasta rutina va ajuta sa nu va predispuneti la anumite boli de piele grave.

Ce lotiuni folosim? Pentru ce ar trebui sa optam: creme sau spray-uri?

Dupa cum bine ati observat pana acum, in farmacii si magazine gasim cu usurinta lotiuni cu factor de protectie solara. Tot timpul anului.

Cu un grad mai mare de protectie, cu diferite ingrediente care sa ne ajute pielea sa “infrunte” mai usor razele soarelui. Gasim pentru orice tip de buzunar si de la mai multe firme producatoare.

Spray-urile ne ajuta sa aplicam mai usor lotiunea, mai ales atunci cand vrem sa ajungem in zone greu accesibile. Cum ar fi spatele sau umerii.

Problema acestora este ca in timpul pulverizarii, riscam sa inhalam o parte din substantele care intra in compozitia acestora.

Ideal ar fi sa nu pulverizam direct in fata, pentru a evita inhalarea.

Folosirea lotiunilor trebuie sa fie obligatorie

De asemenea, o alta problema ridicata de aceste spray-uri este ca avem tendinta sa nu aplicam suficienta cantitate.

Ar trebui sa pulverizam pana la circa 6 secunde intr-o zona, ca sa obtinem acelasi nivel de protectie solara ca si in cazul cremelor sau gelului. Aceasta ar fi recomandarea specialistilor.

Invatati sa folositi un grad ridicat de protectie solara. Adica cu SPF cat mai mare. Toate tipurile de raze ultraviolete ar trebui sa intre sub spectrul protectiei lotiunii respective.

Aplicarea corecta a cremei se face inainte de expunere cu minim 15 minute. Trebuie aplicata lotiunea pe toata suprafata care urmeaza sa fie expusa, chiar si in zonele greu accesibile.

Tot dupa doua ore invatati sa aplicati din nou lotiunea, chiar daca ai impresia ca nu mai este cazul. La fel si daca intrati in apa sau va spalati cu gel de dus sau sapun.

Tineti cont si de urmatoarele recomandari

Nu uitati sa va protejati si partile corpului pe care nu puteti aplica lotiune solara. Cum ar fi capul sau ochii. Folositi tot timpul ochelari de soare sau palarii speciale.

Regula de aur: nu umblati in razele puternice ale soarelui in timpul amiezii, atunci cand soarele este puternic. Chiar si atunci cand sunteti in concediu.

Invatati sa evitati expunerea la soare intre orele 10-11 si 16-17, pentru ca riscam sa dobandim arsuri solare si sa facem boli care pot duce si la cancerul de piele.

Hidratarea joaca un rol esential in aceasta perioada. Fie ca optati pentru apa plata, ceaiuri naturale, fructe racoritoare sau chiar celebra inghetata.

Si dupa expunerea la soare ar trebui sa folositi creme cu vitamine care sa va ajute pielea sa fie in permanenta hidratata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *