Branzeturile ingrasa. Asta stim cu totii, dar este oare adevarat?

Ati auzit si voi ca branzeturile ingrasa. Cel putin o data pana acum, nu-i asa?!
Ei bine, exista un gram de adevar, la fel ca si in orice alt mit.
Dar, daca stim sa alegem corect branzeturile, sa le combinam inteligent, nu ne vom ingrasa.
Un stil de viata sanatos nu inseamna sa renuntam la anumite categorii alimentare.
Inseamna sa stim sa alegem alimentele, sa le gatim sanatos, sa mancam putin si des. Dar si sa facem suficienta miscare, pentru a impiedica aparitia nefastului sedentarism.
Astazi vom afla care sunt tipurile de branza pe care este bine sa le consumam. Care sunt cele pe care ar trebui sa le evitam si de ce.
Nu renuntati la nicio categorie alimentara doar pentru ca ati auzit ca nu este sanatoasa sau pentru ca ingrasa.
Documentati-va temeinic si incercati sa tineti cont de principiile unei alimentatii sanatoase.
Ce fel de beneficii obtinem atunci cand alegem sa consumam branzeturile?
Sunt foarte multi nutrienti importanti. Vitamine, minerale, proteine, fibre.
Doar tinand cont de acest aspect si ne dam seama ca branzeturile sunt extrem de sanatoase, oferindu-ne suficienta energie si nutrientii necesari functionarii optime.
Este bine totusi sa stim ca anumite tipuri de branzeturi au putine calorii, sunt hipocalorice. Ne ajuta sa ardem grasimea cu aproximativ 20 de procente mai repede.
Astfel nu doar ca vom consuma ceva ce ne place, dar vom reusi si sa ne mentinem silueta.
Cea mai mare atentie trebuie sa o acordam combinatiilor pe care le facem. Acestea ne pot pune in pericol silueta.
Nu combinati branza cu carnea, cu sosurile grase sau pestele marinat. Incercati sa combinati branza cu legumele, care pot fi crude sau gatite sanatos (in cuptor sau la gratar).
Ai foarte mare grija si la cantitatea de branza consumata. Prea multa branza duce la ingrasare, chiar daca alegi un tip de branza care teoretic nu ingrasa.
Ideal ar fi sa consumam o felie de branza de maxim 2 degete grosime.
Care sunt cele mai sanatoase tipuri de branza?
Branza de vaci este considerata de catre cei mai multi nutritionisti ca fiind cel mai sanatos tip de branza. Aceasta este recomandata in numeroase regimuri alimentare.
Are putine calorii si grasimi de calitate, motiv pentru care o putem consuma cu regularitate si in cantitati normale.
Nu trebuie sa intelegeti gresit si sa faceti exces. Pana la urma niciun exces nu este sanatos.
Urda si ricotta, au putine calorii si sunt sanatoase, avand un continut ridicat de zer.
Puteti opta si pentru perlutele de branza sau crema de branza dietetica. Acestea pot fi consumate cu incredere atunci cand gatiti legume la cuptor.
Ar fi bine sa evitam mozzarella (ar trebui sa o asociem doar cu legume si in cantitate mica), branza topita (cea din comert este plina de chimicale).
Telemeaua, casul (este prea gras), cascavalul, parmezanul, branza cu mucegai. Sunt de asemenea tipuri de branzeturi care ar trebui evitate, fiind prea grase.
Unele pot fi consumate din cand in cand, in mici cantitati, ca si o portie de rasfat.
Orice alegere faceti, tineti cont ca nimic nu se intampla peste noapte. Nici ingrasarea, nici slabirea!