Astazi vom afla impreuna cum putem slabi consumand porumb!

By on June 27, 2018
porumb

Vacanta de vara “ne bate la usa”. Din pacate, unii dintre noi am fost “dati peste cap” de aceasta primavara prelungita.

Motiv pentru care, ne-am trezit la inceputul verii ca nu am scapat de kilogramele acumulate in timpul iernii.

Ce putem face in aceasta situatie? Cum putem slabi, astfel incat sa ne simtim bine in propriul corp?

Ce zici de porumb? Crezi ca ai putea sa inveti sa incluzi porumbul in meniu tau, astfel incat sa slabesti sanatos?

Astazi vom afla impreuna ce trebuie sa facem.

Care sunt nutrientii din porumb care ne ajuta?

De obicei, porumbul (fiert sau copt), eventual cu putina sare, este consumat atunci cand suntem pe malul marii. Nu-i asa ca v-am starnit cateva amintiri placute?!

Probabil credeati ca porumbul ingrasa. Din contra, 100 grame de porumb au doar pana-n 90 de calorii. Mai mult chiar, dupa fierbere, porumbul isi pastreaza mare parte din nutrienti. Conform specialistilor, in jur de 60%.

Numeroasele fibre continute de porumb ne ajuta digestia. Asta inseamna ca metabolismul nostru va functiona fara probleme si nu vom dobandi kilograme. Din contra, vom reusi chiar si sa slabim. Fibrele se mentin si in porumbul fiert si copt.

Porumbul contine multa vitamina C, vitamina B5 si magneziu. Astfel vom reusi sa prevenim si sa tratam inflamatiile, vom avea energie si vom reusi sa slabim sanatos. Exact ceea ce ne doream pentru a atinge greutatea ideala.

Sanatatea corpului nostru depinde si de acidul folic, iar porumbul contine si acest nutrient. Femeile gravide ar trebui sa consume acid folic pentru sanatatea fatului.

Vitamina E este ideala pentru intinerirea organismului. Iar thiamina, este o substanta care ne protejeaza creierul de bolile specifice procesului de imbatranire. Reusim sa uitam de boli precum pierderi de memorie, Alzheimer, dar si de problemele de concentrare.

Acizii grasi Omega-3 ne ajuta in problemele de sanatate de tip cardiovascular. Ne ajuta si sa scapam de colesterolul rau. Invatati sa includeti porumbul in salate, alaturi de peste sau fructe de mare.

Beta-cryptoxanthin este o substanta foarte importanta pentru prevenirea cancerului pulmonar. Daca sunteti fumator, invatati sa consumati cat mai des porumb.

Nu are gluten, ideal pentru cei care au intoleranta. Dar nici colesterol.

Ce trebuie sa mai stim despre porumb!

Bobul de porumb ajuns in stomac se umfla si astfel ne vom simti satui o perioada lunga de timp. Fara sa depunem efort vom manca mai putin si astfel vom slabi sanatos.

Scapam si de toxinele acumulate in colon, datorita faptului ca vor stimula tractul. Este o modalitate perfecta pentru a ne detoxifia natural corpul.

Putem consuma porumbul in combinatie cu alte alimente sau individual. Trebuie doar sa invatam sa facem corect combinatiile.

Fiecare mancare primeste gust si savoare, atunci cand este inclus si putin porumb. Gust dulce, usor suculent, regasit in bucataria mexicana si mediterana.

Putem consuma porumbul atat fiert, cat si copt. Ideal ar fi sa optam pentru porumbul fiert, pentru ca vom beneficia de mai multi nutrienti.

O regula importanta ar fi sa nu consumam prea multa sare. Multe persoane au probleme cu retentia de apa, ceea ce duce la ingrasare, oscilatii de greutate.

Incercati sa folositi tipuri diferite de sare. Optati cu incredere pentru sare Himalaya sau kosher.

Porumbul poate fi consumat in supe, supe-creme, copt sau fiert alaturi de verdeturi, legume sau branzeturi. Puteti sa-l folositi in salate, in tocanite, pana si in fursecuri, budinci sau inghetata.

Orice ati alege sa consumati, invatati sa nu faceti exces si sa mancati cat mai putin, mai des si mai sanatos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *