Arsurile solare trebuie luate in serios. Nu putem glumi cu asa ceva!

By on July 30, 2018
arsurile solare

Expunerea prelungita la razele soarelui poate dauna grav sanatatii. Cu arsurile solare nu e de glumit!

Putem ajunge sa ne punem viata in pericol daca nu constientizam gravitatea situatiei.

In ultimii ani, tot mai multe persoane considera ca sunt invincibile. Iar atunci cand sunt in concediu, refuza sa tina cont de cateva sfaturi importante.

Un bronz exagerat nu este ceva de dorit pentru sanatatea pielii. Mai mult chiar, ne va imbatrani prematur.

Arsurile solare: cum ne dam seama ca au aparut?

Probabil ca ati observat ca atunci cand ne ardem cu o tigaie, adica atunci cand avem o arsura termica, roseata apare imediat.

In cazul arsurii solare, roseata apare la ceva timp, dupa ce pielea a fost deteriorata. Asa ca, nu putem sti cu exactitate si in timp real, cat de mult ne-a afectat “baia” noastra de soare.

Trebuie sa tinem cont ca nu ne vom da seama in timp ce suntem inca pe plaja de faptul ca ne-am expus prea mult la soare.

Roseata si senzatia de durere vor aparea la scurt timp dupa, atunci cand deja va fi prea tarziu.

Usturime, durere, piele care strange, de culoare rosie, sunt cateva dintre simptomele clasice ale acestor probleme de ale pielii.

In momentul in care ADN-ul din celulele pielii se deterioreaza, putem spune ca am suferit o arsura solara. Pielea va fi predispusa la aparitia cancerului si la imbatranire prematura.

Cu cat arsura solara este mai grava, cu atat durerea va fi mai mare. Pot aparea chiar si vezicule cu lichid, putem avea dureri de cap, ne putem simti slabiti sau putem avea frisoane sau greata.

Dupa ce trecem de aceasta perioada, apare celebrul proces de cojire a pielii. In acest fel organismul scapa de celulele care au fost afectate de razele soarelui.

Riscul de a dobandi o arsura solara creste pe masura ce expunerea noastra la soare este repetata.

Fiecare arsura solara poate fi periculoasa!

Chiar daca sa zicem ca in copilarie nu am avut aceasta problema, pe masura ce vom imbatrani riscam sa facem cancer de piele, melanoame. Chiar si daca expunerile noastre la soare nu vor mai fi atat de “frecvente” sau “intense”.

De ce apare imbatranirea prematura? Pentru ca razele ultraviolete ajung in derm, iar acolo colagenul si elastina vor fi alterate. Astfel vor aparea linii fine si chiar riduri.

Un alt efect nedorit al arsurilor solare este pigmentarea neuniforma sau aspectul spalacit, sters al pielii.

Unele din aceste consecinte pot disparea dupa o anumita perioada prin tratamente, in timp ce altele pot ramane “pe viata”.

Fiecare persoana este pasibila de aparitia arsurilor solare. Cu toate acestea, exista anumite persoane care ar trebui sa fie mult mai atente.

Cei care au pielea deschisa la culoare, care au pistrui sau mai multe alunite. La fel si cei care au culoarea rosie a parului (in mod natural).

Arsurile solare pot fi prevenite printr-o tinuta adecvata (deschisa la culoare, larga, materiale de calitate), prin evitarea orelor in care razele soarelui sunt foarte puternice.

Folosirea unei lotiuni cu un factor cat mai mare de protectie solara este de asemenea foarte importanta. O hidratare sporita si o alimentatie corecta vor fi de asemenea elemente importante in timpul sezonului cald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *