Anghinare: alege sa consumi “hrana bogatilor” si vei slabi sanatos

By on August 31, 2018
anghinare

Am mai amintit de-a lungul anilor despre numeroasele beneficii aduse de anghinare.

Dar nu i-am acordat niciodata un articol pentru a evidentia cat de sanatos este acest aliment.

Pentru a corecta aceasta mica “greseala”, astazi voi scrie tot ce stiu despre anghinare.

Cat este de sanatoasa este si care sunt beneficiile pe care corpul nostru le obtine atunci cand o consumam.

Ramaneti alaturi de mine pentru cateva informatii care va pot face viata mai frumoasa.

Sa nu cumva sa uit, anghinarea este recomandata de catre cei mai multi nutritionisti in procesul de slabire. Asa ca, fii foarte atent/a!

Informatii generale despre anghinare

Cu toate ca este o planta de origine mediteraneana, anghinarea se cultiva cu succes si in tara noastra.

Avem motive sa o consumam, mai ales datorita faptului ca in ultimul timp este si destul de usor accesibila.

Este folosita inca din cele mai vechi timpuri, facandu-se referire la ea ca fiind “hrana bogatilor”.

Inca de pe atunci ii erau recunoscute meritele, fiind folosita pentru detoxifierea organismului.

In prezent, se stie ca anghinarea este ideala pentru protejarea ficatului, a sistemului digestiv, pentru inima si pancreas (reduce zaharul din sange).

Putem folosi anghinarea pentru ciorbe, salate, tocanite, paste, chiar si ceai.

Ce mai trebuie sa stim despre acest superaliment?

Are efect diuretic si posibilitatea de ardere a grasimilor. Avand si foarte putine calorii, este folosita cu succes in curele de slabire.

Efectul diuretic si cele 22 de calorii continute in 100 de grame sunt exact ceea ce ne dorim pentru o silueta de invidiat.

Se consuma si datorita efectului antioxidant, fiind ideala pentru intarirea sistemului imunitar si lupta cu succes impotriva radicalilor liberi.

Exista chiar si o dieta cu ceai de anghinare.

Fie consumati ceai de anghinare pe langa cura de slabire pe care o urmati, fie introduceti anghinarea in meniul zilnic.

In cazul in care decideti sa urmati cea de-a doua varianta, trebuie sa renuntati la tot ce inseamna paine, paste, mancaruri procesate, dulciuri.

Puteti consuma si doar anghinare ca si aliment de baza, insa nu se recomanda aceasta dieta pentru ca este drastica.

Si asa cum deja bine stim, dietele drastice ne pun in pericol sanatatea. Ne mai si ingrasam dupa ce finalizam dieta si revenim la un stil de viata hotic.

Cum gatim anghinarea si la ce trebuie sa fim atenti?

Cum preparam ceaiul de anghinare? Foarte simplu: o lingura de frunze uscate de anghinare se pun in 500 ml de apa clocotita. Lasam la infuzie timp de 5 minute, apoi strecuram ceaiul si il putem consuma.

Doar consumand ceai si urmand un regim alimentar sanatos, vom putea slabi pana la 8 kilograme intr-o luna. Destul de mult, nu-i asa?!

Sfat: pentru a preveni patarea mainilor si a unghiilor, spalati-va mainile cu sucul de la jumatate de lamaie inainte de a curata o anghinare.

Cum putem gati anghinarea?

Probabil este una din cele mai des intalnite intrebari.

Anghinarea se poate fierbe si se consuma simplu, cu sare, ulei de masline, eventual lamaie. Putem consuma chiar si apa in care a fiert aceasta leguma, fiind sanatoasa.

La fel ca si orice alt superaliment, trebuie sa evitam excesul. Sa nu uitam ca anghinarea este puternica, din acest motiv nu trebuie sa o consumam peste masura.

In cazul in care am urmat o cura cu anghinare, nu trebuie sa o prelungim mai mult de o luna.

Fiind din aceiasi categorie de plante ca si ambrozia, aveti grija la alergii. Exista persoane care pot dezvolta alergii la aceasta planta.

Nici femeile care alapteaza nu ar trebui sa consume anghinare, pentru ca inca nu a fost studiat suficient efectul acesteia asupra dezvoltarii copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *